HIT 119 – RC Truck

webbaker


Vyšlo skvěle počasí, bouřka nás minula jen o kousek, ale hlavně se do závodu zapojila i „místní ELITA“ a okamžitě kategorii posunula o několik Levlů !

Porovnání s minulým závodem je opravdu velmi zajímavé.

Takovýto nejlepší nájezd ve finále, byly schopny zajet tyto kategorie:

21.05.
Stock4WD ……..  25 / 6:08,5s
Hobby …………..  23 / 6:01,2s
Truck  ……………  22 / 6:02,0s
.
05.06.
Stock4WD ……..  26 / 6:14,2s
Truck  ……………  25 / 6:03,1s
Hobby  ………….  23 / 6:12,5

Stock4WD zrychlil v nejlepším nájezdu o přibližně 9s, Hobby bylo dokonce o 11,3s pomalejší, zato Truck posunul hranici „nadlidských“ možností o neuvěřitelné téměř 3 kola !!!

Laťka je nasazena opravdu hooodně vysoko a bude fuška, ji ještě aspoň o kousek posunout výš.
Druhá věc je, kolik se postupně najde „borců“, kteří se budou schopni této hranici aspoň trochu přiblížit !
Neb závody jsou tím víc zajímavější, čím víc závodníků je schopno rovnocenně bojovat nejen o vítězství, ale i o stupně vítězů !

Skvěle se povedl závod kategorie Modified, kde hned prvních pět závodníků bylo ve finále schopno zajet 23 kol.
Vítěz závodu zajel nejlepší nájezd  .. …..  23 / 5:02s
a pátý v pořadí zvládl zajet ……………….  23 / 5:11s

Podobnou vyrovnanost si užili i přední závodníci kategorie Stock4WD.
Závodníci ostatních kategorií měli holt smůlu a těsné souboje si mohli užívat až na nižších pozicích pořadí.
Třeba v Truckoch byl mezi šestým a osmým závodníkem v pořadí rozdíl v nájezdu ve finále pouho – pouhých … 2,8s a tak si užívali, opravdu velmi těsné souboje, aspoň závodníci na nižších postech pořadí.

Pokud by se snad některým závodníkům zdálo, že se kategorie Open Truck alias SuperTruck posunula už až tak daleko, že v ní nemají co dělat, tak se opravdu nemají čeho obávat. Právě pro ně pořadatel vypsal kategorii RaceTruck !
Je to vlastně takový Truckový Stock, který by měl umožnit start v kategorii právě těm jak začínajícím mladým závodníkům, tak i těm, kteří dají raději přednost pomalejšímu a co nejvíc vyrovnanému závodění, před možností, hledat své vlastní limity, kam až je možno se s Truckem dostat, při jízdě v „plné palbě“ !
Takže kdo chce hledat hranice svých možností, tak si to může plně užít v kategorii SuperTruck.
Kdo by však raději dal přednost, byť trochu pomalejší jízdě, ale zato vyrovnané s ostatními soupeři, tedy jízdě v tzv. „vláčku“, kdy jede klidně 5 – 6 aut v těsné skupině a jakákoliv malá chybička může znamenat propad v pořadí klidně o 2 – 3 místa, tak má možnost začít jezdit kategorii RaceTruck.

Je to krásné, když v závodech Trucků 1:1, se žene smečka třeba i 15ti šestitunových monster, nejen za sebou, ale klidně sa valíja zatáčkama po dvou vedle sebe. V kategorii RaceTruck by určitě byla větší šance něco takového realizovat, než v kategorii SuperTruck.
Bylo by skvělé, kdyby se takto hnala smečka aspoň 4 – 5 RaceTrucků.

Prostě každý má možnost si vybrat, co se mu víc líbí.
A opravdu se vůbec nikdo nemusí bát, že neni až tak dobrý závodník jak ostatní a proto raději nepojede. I když se zatím jedou Trucky pouze jako jedna skupina a rozdíly mezi těma prvníma a těma na konci startovního pole jsou dost velké, tak všichni jezdí s maximální ohleduplností vůči soupeřům a nějaké větší kreše jsou naprostou vyjímkou. A drobné šťouchance nijak auta nepoškozují.
V okamžiku, kdy přibude ještě několik Trucků v závodu, tak je po problémech, neb se už pojede i B finále a pořadatel určitě bude mít zájem závodníky rozdělit tak, aby jak v A finále, tak i v B finále, jeli přibližně stejně rychlí závodníci, jak je to již dnes naprostou samozřejmostí v seriálu LMS.
Je naprostá kravina nesmyslně dělit závodníky na 10 v A finále a zbytek do B finále, když pak  musí jet v A finále třeba 2 – 3 závodníci, kteří svým nájezdem do A finále vůbec nepatří, jen se tam trápí a zavazí, no a dokonce můžou svou pomalou a chybnou jízdou rozhodnout o vítězi A finále tak, že toho prvního, nebo druhého vybůrajů !
Tak tohle si určitě nikdo z Truckerů nebude přát.

Co se týká pravidel kategorie RaceTruck, tak jsou nastaveny „pracovně“ a při zájmu závodníků o nějaké úpravy, bude možno to s pořadatelem závodů probrat.
Takže kdo by měl o tuto kategorii zájem a na kategorii SuperTruck se necítí, může své názory a dotazy písnout na Forum … http://rc.zlin.cz/forum/viewtopic.php?t=2562

Výsledky závodu jsou zde:
http://www.rc.zlin.cz/vysledky/HIT119/HIT11920160605v%C3%BDsledky.pdf

Kdo ten hukot v RC Truckoch nemohl vidět na vlastní oči a byla to opravdu paráda, má možnost mrknout na video druhé a třetí finálové jízdy, které pro vás natočila naše „dvorní kameramanka Marťa“.

Druhé finále:

Třetí finále: