REBELS NIGHT RACE a TEST DAY

Zdeněk Beneš


 

První červnový víkend zažijeme zase něco nového. Loni jsme pořídili LED reflektory, kterými před každým naším závodem svítíme na dráhu, abychom si mohli pořádně zatrénovat. Tentokrát ale uděláme změnu – budeme závodit už v pátek večer za umělého osvětlení, navíc jiným systémem závodu než jste zvyklí. V sobotu bude Test Day – budeme ladit a zkoušet, co ta naše auta vlastně umí!

Páteční večer – REBELS NIGHT RACE

První noční závod na Náchodské dráze pojedeme v pátek 3. června. Dráha bude pro volný trénink otevřena jako tradičně od 17 hodin. Trénovat budete moci do 19:30, kdy také bude ukončena registrace k závodu (pokud byste nestíhali dorazit, stačí zavolat a zapojíte se později). Proběhne rozprava a ve 20 hodin pojedeme jedno kolo kvalifikací na tři po sobě jdoucí nejrychlejší kola. Kvalifikace určí finálové skupiny, v kterých absolvujeme zbytek večera. Zároveň také kvalifikace určí pořadí na startu první finálové jízdy. Finálových jízd pojedeme celkem pět. Do každé další finálové jízdy ale budeme startovat v opačném pořadí, než v jakém dojedeme předešlou jízdu. Tedy kdo první finále vyhraje, bude do druhého startovat v dané skupině jako poslední. Tentokrát se budou počítat výsledky ze všech finálových skupin dané kategorie dohromady, takže se nemusíte bát, pokud by vám třeba nevyšla kvalifikace. A naopak všichni se budeme muset snažit jet v každé jízdě naplno! Z pěti finálových výsledků se budou dvě jízdy škrtat. Tedy zažijeme systém závodu podobající se slavnému závodu ReedyRace of Champions.

Časový harmonogram večera:

19:30 – uzavření registrací, rozprava
20:00 – start kvalifikace
20:50 – 1. finále
21:40 – 2. finále
22:30 – 3. finále
23:20 – 4. finále
00:10 – 5. finále

V případě nečekaně velké účasti by se harmonogram lehce natáhl.

Samozřejmě se můžete těšit po celou dobu na naše vymazlené občerstvení, které nezavře ani po skončení závodu;-) Přespání bude zajištěno v tělocvičně u dráhy, k dispozici jsou i sprchy.

""

 

Sobotní den – REBELS TEST&RACE DAY

Po závodě bude trénink – no ale ne ledajaký! Jak jsme již dříve avizovali, na tento speciální víkend přislíbili účast špičkoví piloti několika různých značek podvozků, abyste se mohli naučit nové fígle, jak lépe připravit svůj model na závod a být ještě lepší. Za značku XRAY bude na dráze Kuba Šimurda, za VBC Kája Doležal a pravděpodobně i Petr Grof, pro příznivce značky SERPENT jsme domluvili přítomnost Tomáše Svobody.

Aby sobota nebyla jen šroubovací nuda, budeme i lehce soutěžit a ověříme si tak v praxi, jak provedené změny na modelech fungují. Sobotní harmonogram se bude odvíjet od společné domluvy, ale je předpoklad, že bychom jeli každých 90 minut měřené rozjížďky a hodnotili bychom je stejně jako noční závod. Sobotní výsledky se nebudou počítat do celkového pořadí našeho letního seriálu. Půjde především o testování a hledání nových limitů pilotů i techniky.

Prosíme o včasné přihlášení. Připomínáme, že link na přihlášku bude aktivní jen po té, co se přihlásíte ke svému účtu na MyRCM. Kdo to stihne do úterního večera před závody, bude tradičně zařazen do slosování o novou karoserii LTCR 2.0!

Technická pravidla jsou dána pro oba dny našimi propozicemi. Dráhu důkladně nacukrujeme. Kryté depo připraveno pro všechny účastníky, stačí přivézt vlastní stůl. V případě špatného počasí v pátek bychom jeli v sobotu klasický závod, ale to se snad nestane. Startovné za pátek i sobotu včetně přespání je 400 korun. Nebo 300 korun jen páteční program, či 200 korun jen sobotní den.

V případě dotazů můžete tradičně volat na telefon 608 815 564 (Zdenda) nebo psát na beneszd@seznam.cz.

Další aktuální informace budou také zveřejněny na našem facebooku.