MJS cup 2016 – druhý závod

Marek Sova


MJS cup 2016 – druhý závod

 

v sobotu neděli 7. května se konal za ideálních povětrnostních podmínek již druhý závod seriálu MJS cup 2016. Jelo se opět ve všech třech vypsaných kategoriích a zvlášť byli hodnoceni i junioři.

 

V kvalifikacích F1, rozdělených do dvou skupin, si vyjezdili nejlepší tři pozice na startu Miroslav Meloun, Vladimír Šulc a Marek Sova.

Ve dvoukolkách GT tentokrát kraloval Jindřich Káňa s dvoukolkou Serpent, za ním se naháněli zkušený Miloš Pokorný a začínající Ondřej Koukal.

Ve čtyřkolkách TC měl nejlepší startovní pozici zajištěnou bezchybnou jízdou Matěj Šulc, za ním se potom na startovní rošt postavili Lukáš Vrba a Tomáš Sova.

 

První dvě finálové jízdy F1 vyhrál Marek Sova  a pořadí na prvních třech místech bylo nakonec zcela obrácené než bylo po kvalifikacích. Druhé místo si vyjezdil s podvozkem Yokomo Vladimír Šulc a třetí dojel domácí matador Miroslav Meloun. Čtvrté místo s přehledem udržel Vladimír Toman.

V juniorském hodnocení vyhrál Tomáš Sova.

 

Ve finále GT vyhrál všechny tři finálové jízdy Jindřich Káňa a potvrdil své postavení z kvalifikací. a s přehledem se tak stal vítězem prvního závodu. Na druhém místě skončil mladý Ondřej Koukal a třetí byl Miloš Pokorný. Oba jezdci jeli společně všechny tři finále a o předjíždění nebyla nouze.

Nejlepším juniorem byl Ondřej Koukal.

 

V nejrychlejší kategorii TC 4WD bylo po dvou finálových jízdách rozhodnuto, když s podvozkem Yokomo bezchybně kroužil Matěj Šulc. Za ním bylo pořadí Marek Sova a Lukáš Vrba. Za nimi bojovali Oliver Káňa a Tomáš Sova a o jejich pořadí rozhodla až poslední finálová jízda.

Nejlepším juniorem byl Tomáš Sova před Oliverem Káňou, který proti předešlému závodu výrazně zrychlil.

 

Všechny závody budou na dráze v Brně Bosonohách a na dalším v sobotu 28.5.2016 již se na vás všechny těší další ceny.

 

Přihlášky na závody, výsledky a podrobnosti najdete přímo na stránkách klubu: http://www.rcautomodely.com/

 

""