HIT 118 – RC Truck

webbaker


Potěšilo mě, že si RC Trucky už našly své místo mezi závodníky. Osm Truckerů, z toho dokonce jedna Truckerka, bylo na první závod moc pěkné. Je možné, že na příštím závodu bude účast ještě o trošku lepší, neb některým pilotům to nevyšlo na závod přijet a nekeří ještě nestihli Trucka nachystat!

Opět se potvrdilo, že to, co platí pro TC kastle, je pro Trucka málo použitelné. Holt aerodynamiku prostě ošulit nejde!A platí to jak pro podvozky 4WD, tak i pro podvozky 2WD. Do určité rychlosti je Truck naprosto hodný, ale jakmile se tato rychlost překročí, tak pak se velmi zúží hranice, kdy jede Truck pěkně a kdy začne jančit. Úplně stačí, aby se změnila trochu teplota dráhy a už je nutné na to reagovat. Jednu jízdu je Truck trochu nedotáčivý a druhou jízdu už začne tančit zrovna v tom nejnevhodnějším okamžiku. Stačí pak jen trochu zpomalit a hned se zase uklidní.

Závod se prostě povedl a o těsné souboje nebyla nouze. Výsledkem bylo, že každou finálovou jízdu vyhrál jiný závodník. Velmi překvapil junior Jan Kupský, který jel Trucka s podvozkem Pan-Car 2WD a během dne ho postupně tak vyladil, že třetí finálovku vyhrál (je to ten černo-bílý Truck).

Zajímavé bylo, že i když jel s podvozkem 2WD, tak mu vůbec v zatáčkách neposkakovala přední náprava, což bývá u 2WD podvozků dost běžné. Prostě se mu podařilo skvěle trefit naladění podvozku na konkrétní podmínky.

Můžeme se těšit na další závod a pokud by se sešlo víc jak 10 Trucků a ti pomalejší závodníci by tím pádem mohli jet v B skupině s rovnocennými soupeři, tak budou všichni naprosto spokojení.

Výsledky závodu zde: http://www.myrcm.ch/myrcm/main?pLa=cz&tId=E&hId[1]=org&dId[O]=21771&dId[E]=26543(kategorie RaceTruck a SuperTruck jely společně)

Zde možno mrknout na video třetí finálovky: https://www.youtube.com/watch?v=EpyD_DfMRRg