První závod MJS cup 2016 proběhl…

Drahoslav Hejtmánek


Jelo se ve třech vypsaných kategoriích a zvlášť byli hodnoceni i junioři.

Na kvalitně připravené trati s funkčním zázemím, kompresorem, krytým depem a bufetem tak odstartovala venkovní sezóna 2016.

V kvalifikacích F1, rozdělených do dvou skupin, si vyjezdili nejlepší tři pozice Svetlin Douhlevski před Jaromírem Sattlerem a Lukášem Hochem, který byl i nejrychlejším juniorem. Všichni zajeli v kvalifikacích 20kol a rozhodovaly jen nájezdy. Na chladném asfaltu umytém prudkým nočním deštěm bylo často problém zajistit modelům slušnou přilnavost a tak o adrenalinové situace na dráze nebyla nouze…

Ve dvoukolkách GT se s nástrahami trati nejlépe vypořádali domácí matadoři Martin Janíček před Jirkou Grochem a Jardou Sattlerem.

Ve čtyřkolkách TC měl nejlepší startovní pozici zajištěnou bezchybnou jízdou David Měšťan, za ním se potom na startovní rošt postavili David Káňa a Lukáš Vrba.

Do finále F1 již pro technické problémy nezasáhnul Antonín hráček a po prvním vítězném finále musel odjet i Svetlin Dohlevski a tak umožnil Lukáši Hochovi vyhrát následující dvě finálové jízdy a tím i první závod seriálu. Na druhé místě skončil dvakrát druhý Jaromír Sattler a na třetím místě Jirka Groch, který dojel dvakrát na třetím místě i přes to, že startoval z posledního místa. Svetlin Douhlevski nakonec s jednou vyhranou finálovou jízdou skončil na osmém místě.

V juniorském hodnocení vyhrál Lukáš Hoch před Tomášem Sovou.

Ve finále GT vyhrál všechny tři finálové jízdy Martin Janíček a s přehledem se tak stal vítězem prvního závodu. Na druhém místě skončil Jirka Groch a třetí místo uhájil Jaromír Sattler před Jindřichem Káňou.

Nejlepším juniorem byl Jan Hrnčíř.

V nejrychlejší kategorii TC 4WD nebylo po dvou finálových jízdách rozhodnuto o ničem. V poslední měl ale více štěstí na trati Marek Sova a vyhrál před výborně jezdícím Davidem Měšťanem. Třetí místo si s přehledem držel Lukáš Vrba a za ním bojovali David Káňa a Tomáš Sova a v tomto pořadí i dojeli.

Nejlepším juniorem byl Tomáš Sova před Oliverem Káňou, který měl premiéru na závodní trati.

Při závěrečném vyhlášení výsledků byli odměněni všichni jezdci A finále a junioři a tak tomu bude v každém závodu MJS cupu 2016. Všechny závody budou na dráze v Brně Bosonohách a na dalším v sobotu 7.5.2016 už se na vás všechny těší další ceny a tým pořadatelů.

Přihlášky na závody, výsledky a podrobnosti najdete přímo na stránkách klubu: http://www.rcautomodely.com/