REBELS RACE před čtvrtým závodem

Zdeněk Beneš


Letošní rok jsme zahájili Novoročním závodem, který byl v pořadí třetím v krásné hale v centru Prahy. Jak je zvykem u našeho týmu, když můžeme, vymyslíme něco extra. A tak jsme si hned na rozpravě se všemi připili na zdraví sklenkou sektu a pak si zajezdili sedm závodních jízd, ostatně jako pokaždé na závodech REBELS RACE. Novoroční závody se opravdu povedly, když v konkurenci téměř 90 modelů si všichni mohli najít své soupeře a třeba i ukázat kamarádům, co že jim to Ježíšek hezkého nadělil. V rebelsky dobrém občerstvení se také nikdy dveře netrhnou, a tak bylo po celý den o zábavu postaráno. I přes slušný počet účastníků a především s jednou jízdou navíc než je na velkých závodech zvykem jsme končili včetně vyhlášení lehce před šestou hodinou. I proto se už nemůžeme dočkat, až se s vámi zase uvidíme na dráze u nás při závodech REBELS RACE.

Na závody se ale nejezdíme jen bavit a plnit naše bříška, jezdíme především závodit a prohánět soupeře. Proto se teď pojďme podívat na průběžné pořadí pražského seriálu pro třech závodech.

"img

Kategorii OPEN vládne Michal Blahovský

Michal (Serpent) vyhrál první dva závody a v tom třetím byl těsně od dalšího triumfu, který mu ale nakonec vyfoukl Víťa Hola (Xray). Víťa ale nejel druhý závod, v prvním byl „až“ čtvrtý, a tak je zatím celkově čtvrtý. Druhé místo patří Petrovi Grofovi (VBC), jež první dva závody vystoupal vždy na druhé místo, na Nový rok se na stupně vítězů ale nevešel. To celkově třetí Kája Doležal (VBC) si drží po celou dobu svůj standard a vždy byl třetí. První pětku zatím uzavírá Míra Loupý (Xray), který jel jak utržený první závody sezóny. Míra teď ale rehabilituje po operaci, takže mu spíše držme palce tam a na auta zase přijde řada;-) Nejlepším závodníkem 40+ je zatím Míra Červ a nejlepším juniorem Alex Tlustý.

"205A6543

Kategorie STOCK – kdo bude stačit Alešovi?

Je to tak, díky pravidlům aspoň relativně vyrovnaná kategorie má přeci jen svého velkého favorita. Aleš Pelikán (Awesomatix) je precizní a těžko k poražení. Zvítězil zatím dvakrát, jednou byl třetí. Nejbližším soupeřem v průběžném pořadí mu zatím je Michal Kneys (Xray), který druhý závod dokončil jako stříbrný. Třetí místo patří Radovi Ďuranovi (Xray), který se ale zatím nepodíval na stupně vítězů. Jel všechny závody, takže po škrtání by to na nejvyšší stupínky nemuselo úplně stačit. Za ním jsou totiž borci jako Jirka Tlustý (Awesomatix) či Víťa Hola (Xray), kteří jednou nejeli. U Jirky ale tušíme, že se již bude soustředit jen na kategorii Open. A tak musíme zmínit i celkově zatím pátého Jirku Svobodu (Xray), který je starý lišák a nedá svoji kůži lacino. Nejlepším juniorem je zatím Mára Frič před Kubou Doležalem a Dominikem Vláškem.

"img

Kategorie HOBBY – vede Dominik Vlášek

Hobbíci na závodech REBELS RACE se jednou sejdou, podruhé moc ne, ale poslední závod je příslibem, že by se situace mohla stále zlepšovat. S přehledem vede pravý junior Dominik Vlášek, který dvakrát zvítězil a v posledním závodu ve velké konkurenci dojel skvěle třetí. Druhý je zatím Martin Černý s dvěmi účastmi, přičemž hned napoprvé stál na stupních vítězů. No a náš velký patriot Jarda Horák sice jezdí hlavně pro parádu, ale i tak mu to zatím stačí na parádní třetí místo!

"img

Kategorie FORMULE a TRUE FORMULE – rychlíci a makeťáci

Formule jsou stále rozdělené na dva tábory – super rychlé formule na mechových kolech vs. současné trendy maketovky na gumových pneumatikách. Mechy zatím vede Martin Kučera, ale již dvakrát vyhrál Ivoš Trojan. Nesmíme zapomenout na Honzu Krafta, který se vždy snaží dohnat ty dva vpředu:-) True Formulím vládne Michal Kneys, který naučil svoji formuli jezdit opravdu rychle. Druhé místo průběžně patří Mírovi Horákovi a třetí je s jedním vítězstvím Dalibor Valder. Při pohledu na startovní listinu čtvrtého závodu to ale vypadá s formulemi slibně!

"img

Kategorie 1/12 – rychlé mršky vede Marcel Dostál

Jeden z nejzkušenějších pilotů ve startovním poli – i to je Marcel Dostál, který s těmito malými modely závratných rychlostí začínal v devadesátých letech a teď se zdá, že se snad kategorie i chytne! Na startovní listině čtvrtého závodu je již sedm aut! Nedávno se přidal Michal Kneys, začal k nám jezdit z Německa Bernhard Hummel a kluci Bendovi taky nevypustí jedinou zatáčku.

"img

Čtvrtý závod již teď v sobotu 30. ledna

Další pokračování je tedy za dveřmi. Dráha bude tentokrát více technická, a tak bude zajímavé sledovat vývoj v jednotlivých kategoriích. Můžete se těšit na ranní organizovaný trénink a pak čtyři kvalifikace a tři finále. Můžete se spolehnout na několik prodejců přímo v depu a také skvělý servis o vaše bříška. To vše na velkém černém ETS koberci s přehledným bezpečným vyznačením. Výborné světelné podmínky a zázemí moderní haly a také malá tombola o RC ceny při vyhlášení. To budou další závody REBELS RACE!

Vše podstatné jako vždy na našich klubových stránkách www.teamrebels.cz nebo na našem Facebooku www.facebook.com/rebelsrace.

Tak tedy v sobotu ráno v 7 hodin se budeme těšit na viděnou!

Váš Team Rebels

"img