Kategorie Hobby na Rebels Race

Zdeněk Beneš


Dosud platná pravidla pro kategorii Hobby jsme lehce upravili tak, aby si závody Rebels Race v Praze a Trutnově mohl užít každý, kdo si chce s modely zajezdit, ať už vlastní jednoduchý RTR model nebo lepší podvozek se střídavým pohonem.

Ten, kdo si závody někdy vyzkoušel, asi uzná, že jet po vyznačené dráze, s přesným měřením a proti dalším soupeřům, je úplně jiný zážitek než ježdění někde na parkovišti u supermarketu. A tak zveme i všechny ostatní na závody, přijeďte si zajezdit třeba již tuto sobotu do Prahy nebo hned příští týden do Trutnova. Více informací na našich klubových stránkách www.teamrebels.cz.

Není třeba nic dalšího dodávat, zde je přesné znění pravidel pro kategorii Hobby:

V kategorii 1/10 Hobby jsou povoleny všechny podvozky, často prodávané v RTR sadách. Není nutný žádný další tuning. Motor je jednotný stejnosměrný HPI Saturn 20T, motory jsou na závodech k dostání za 300 korun. K motoru jakýkoliv stejnosměrný regulátor. Nebo originál z RTR sady s minimálně 27 závity. Nebo lze použít střídavý systém s motorem 21,5 závitů a regulátorem v nastavení Zero Boost*. Je přísně zakázáno časování motorů, nebo jakákoli jiná úprava zvyšující výkon. Minimální celkový převodový poměr je 7:1 v případě stejnosměrných motorů, 6:1 v případě střídavých motorů. Převod se bude měřit označením disku a pastorku. Na jedno otočení kola se pastorek musí otočit minimálně 7 krát, resp. 6 krát. Pneumatiky pouze LRP CPX (stará i nová verze). K dostání u pořadatele v den závodu za cenu 600 korun, nebo k zapůjčení pro první závod zdarma. V případě zájmu účasti na závodech s hobby RTR modelem, který by nedokázal splnit výše uvedená pravidla, je možná dohoda předem. Vždy se najde řešení, abyste si mohli závody Rebels Race vyzkoušet;-)

Kategorie Hobby je určena pro malé děti, začínající závodníky či starší pány, co chtějí jezdit s modely, ale postřeh a oči už tolik neslouží. Závodníci, kteří pravidelně vyhrávají v kategorii Hobby nebo se snaží vylepšit své modely, aby jely co nejrychleji, patří do rychlejších kategorií Stock a Open.

Děkujeme za pochopení.