Mistrovství ČR Electric Track již o víkendu

Zdeněk Beneš


Jména jako Míra Loupý, Matěj Šulc, Lukáš Nesét, Pavel Hejzlar, Kuba Dalecký nebo David Měšťan jedou na mistrovství ČR poprvé, nebo ne třeba s těmi nejvyššími ambicemi. Rozhodně ale jedou na MČR, aby si pořádně zajezdili, užili si celý víkend ve společnosti RC modelářů a třeba i viděli v akci mistry volantu v čele s novopečeným mistrem Evropy Markem Černým nebo šampionem z haly v Bohumíně Kubou Šimurdou. Při pohledu na startovní listinu, kde se stále ještě může objevit i Vaše jméno (přihlášky se uzavírají ve čtvrtek v noci), je jasné, že i letošní mistrovství bude na vysoké sportovní úrovni a nikdo dopředu nemá nic jistého.

Závodní dráha v Blansku se pro závodníky otevře v pátek od 9 hodin, kdy začnou volné tréninky a budou pokračovat po celý páteční den. Pneumatiky pro kategorie Open a Stock budou k dispozici jak tréninkové, tak i rovnou označené, u pořadatelů hned od rána. Občerstvení na dráze v Blansku bude fungovat od odpoledne, takže na ráno ještě svačinky s sebou. V Blansku jsou k dispozici i krytá depa, jejich rezervace ale není možná, a tak kdo dřív v pátek přijde, ten si může vybrat. Pro ty, na které se nedostane, je jedinou volbou stavba vlastního přístřešku.

Sobota ráno bude patřit opět volným tréninkům, posléze dopoledne oficiálním měřeným tréninkům. O půl dvanácté proběhne slavnostní zahájení šampionátu za přítomnosti starosty města Blanska. Pak už se rozjede kolotoč pěti kvalifikačních jízd. Jak páteční, tak sobotní večer budete moci strávit v občerstvení přímo na dráze, kde bude mít paní Magdová nachystány spousty dobrot.

V neděli zahájíme program jednou finálovou jízdou ve vyjetých skupinách nanečisto a pak si to závodníci rozdají o mistrovské tituly ve třech finálových jízdách. Slavnostní vyhlášení a zakončení šampionátu proběhne v neděli kolem půl čtvrté odpoledne.

Časový harmonogram mistrovství bude upřesněn během pátku dle aktuálního seznamu přihlášených závodníků. Na mistrovství se stále můžete přihlásit, s případnou pomocí zařídit členství v RCAČR se můžete obrátit na předsedu sekce Electric Track nebo na předsedu klubu RC Blansko Pavla Magdu. Speciální pamětní startovní čísla vyrobila firma DF Creative a při vyhlášení se můžete těšit na desítky pěkných pohárů! Šampaňské pro nejlepší bude též připravené:-)

Nezbývá než se těšit na společný víkend při našem koníčku a parádní sportovní výkony na malebné dráze v Blansku.

V pátek či v sobotu se uvidíme!

Zdenda Beneš
předseda sekce Electric Track