NCC 2015 1.závod Brno

Drahoslav Hejtmánek


Letošní systém závodů dospěl několika změn a myslím si, že k lepšímu pro závodníky. Rozjížďky se jedou 3 na 7 min jak dříve, přímo do finále ale postupují pouze 2 první jezdci. Kvalifikace a ostatní jedou stejně jak dříve 1/2 finále. Po odjetí 1/2 finále se však jedou 2 finále A- postupující z 1/2 finále a B- zbylí jezdci (max.10) a to vždy napůl.

A jak to tedy dnes vypadalo ? 3 skupiny po 6 závodnících. První jízdy byly předznamenány ještě
testováním a laděním jak motorů , tak podvozků. Kromě toho na dráze kvetou borovice a pylu z nich
je snad nekonečně. Každopádně po kvalifikacích postoupili přímo do finále bratři Jansové a my ostatní hurá do 1/2 finále. B vyhrál Saša a doplnili ho Drahoš se Zbyňkem Kraslem.

A vyhrál Richard a doplnili ho Jaroušek, Míša Zagora a Ondra Hubáček, který se o prsa dostal před Oldu, na kterého zbyl první nepostupový flek.

Finále B – to bylo plné bojů a překvapení. Hned po startu se do vedení dostal Lukáš, který nikoho
nenechával na pochybách, že A by mu slušelo více, ale technické problémy v 1/2 finále ho do A nepustily. Ale smůla se mu tentokrát lepila na paty a další problémy ho opět vyřadily. Tom pro změnu nevystartoval moc dobře, autu se nechtělo řadit, tak nezbylo zajet do boxu a opravovat. To se naštěstí na první pokus podařilo i když 1min.40 s. není málo a ztráta 10 kol na prvního byla propastná. Nicméně pěknou jízdou se mu podařilo dojet na 2 místě se ztrátou 3 kol.

Olda, který startoval z první pozice sice nejel vůbec špatně, ale tentokráte sázka na dlouhé tankování mu nějak nevyšla, protože po 5 min. byl na suchu a stál, což je vždy ztráta. Ale i tak udržel v B pěkné 3 místo.

Finále A – 9 jezdců, zvučná jména v 10IC co může být adrenalinovější ? Dle předpokladu do vedení šli bratři Jansové následováni Richardem a ostatní „smečkou“. V průběhu závodu odstoupili celkem brzy Ondra, dále Michal Jansa, který se pak ještě do závodu na chvíli vrátil. Saša měl opět problém s převody a tak musel závod také předčasně opustit. Ostatní už dojeli až do cíle. Zvítězil Pavel Jansa za ním skončil Richard Škola a třetí byl Drahoš Hejtmánek.

Na závěr bylo vyhlášení s poháry drobnými věcnými cenami a konec byl korunován malou tombolou , kde se ze zúčastněných losovalo o karoserii a další závodní potřeby.

 

Výsledky níže :
http://www.myrcm.ch/myrcm/report/en/21055/151451 … FINÁLE A
http://www.myrcm.ch/myrcm/report/en/21074/151504 … FINALE B