Rebel Race info

Zdeněk Beneš


V nejobsazenějších kategoriích seriálu Open a Stock mají Michal i Jirka ale minimální náskok na své pronásledovatele. Další body si závodníci budou moci připsat již tuto sobotu.

Halový seriál závodů Rebels Race v Trutnově má za sebou šest z devíti závodů, a tak se můžeme blíže podívat na průběžné pořadí s jedním škrtnutým výsledkem.

Kategorie OPEN

V kategorii Open se zatím závodů zúčastnilo 58 závodníků. Michal Blahovský (Serpent) vede průběžné pořadí před Petrem Grofem (VBC) o pouhých pět bodů, ale Michal již závody vyhrál dvakrát, Petr má vítězství jen jedno. Dalšími, kteří si připsali vítězství na trutnovských závodech, byli dvakrát Jirka Vyšín (Xray) a jednou zvítězil Jakub Šimurda (Xray). Jirka ani Jakub ale do průběžného pořadí zatím moc nepromlouvají, protože se nezúčastnili několika závodů. Třetí místo celkově tak zatím drží Martin Ševčík (VBC), jež jel všechny závody a nahoru mu pomohla jak pravidelná účast ve finále A, tak především čtvrté místo v pátém závodě. Jen tři body na Martina ztrácí Kája Doležal (VBC) na čtvrtém místě. Oba ale ztrácí už hodně na vedoucí dvojici Michala a Petra. Jako pátý je v průběžném pořadí Lukáš Gombík (VBC), hned za ním je již Jirka Vyšín, který absolvoval jen tři závody. Na Rebels Race se vítězství cenní 100 body, kdežto třeba čtvrté místo jen 65 body. A tak ti nejlepší mají i při menším počtu absolvovaných závodů stále šanci být v popředí celkového pořadí. Mezi pravidelné účastníky Rebels Race patří sedmý Míra Červ (CSO), dvakrát již vynechal osmý Tomáš Svoboda (Serpent), devátý je Ivoš Gombík (VBC) a desátý další z pravidelných účastníků Standa Mrázek (VBC).

"img

Kategorie STOCK

V kategorii Stock se zatím závodů zúčastnilo 63 závodníků. Všech šest vítězství si mezi sebe rozdělili vedoucí závodník Jirka Tlustý (Awesomatix) a druhý v pořadí Aleš Pelikán (Awesomatix/Xray). Zatím jsme viděli pouze tři vzájemné souboje na dráze, jelikož Jirka vynechal závody jednou a Aleš dokonce dvakrát. Ve dvou ze třech vzájemných soubojů zvítězil Aleš, a tak pro závěrečné závody seriálu jsou šance obou aspirantů na zimní titul hodně vyrovnané! Všech závodů se naopak zúčastnil zatím třetí Michal Kneys (Xray), jež v průběžném pořadí soupeří především se Standou Němečkem (Xray) a daleko není ani Míra Loupý (VBC). Dalším, kdo má odjety všechny závody, je Pavel Švec (Xray). Pavel patří k pravidelným účastníkům finále A a jeho nejbližším soupeřem kromě Míry Loupého a Standy Němečka je také sedmý Milan Wolf (VBC). Do elitního finále se pravidelně kvalifikuje i Zbyněk Fišer, ten ale již vynechal dva závody, což je ve velmi vyrovnané výsledkové listině handicap, který ho řadí na průběžné deváté místo. První desítku uzavírají Jirka Svoboda jako devátý a Milan Ptáček jako desátý. Jirka Svoboda již zkusil, jaké je to jet finále A, Milanovi se to zatím nepodařilo. A tak to pro Milana je určitě velká výzva pro zbývající závody!

Nejlepším juniorem je na celkovém patnáctém místě Ondra Kohoutek, za ním je Marek Frič a třetí místo patří Kubovi Doležalovi.

"img

Kategorie HOBBY

V kategorii Hobby se letos aspoň jednoho závodu zúčastnilo 22 závodníků. Vede junior Ondra Kohoutek, který vyhrál již dva závody a hned čtyřikrát byl druhý! To mu zajišťuje dostatečný náskok před veteránem Milanem Maksymovem a dalším pravidelným účastníkem Petrem Němcem. Čtvrtý Marián Klčo také již jednou zvítězil, první pětku uzavírá Martin Černý.

Kategorie FORMULE

Ve formulích, kde se poslední dva závody opět jede na gumových kolech, vede Michal Kneys. Konkurence mu zde ale přibývá, takže do konce sezóny může být vše ještě trochu jinak.

"pano

Závěrem

Takový byl tedy pohled na průběžné pořadí našeho zimního seriálu Rebels Race 2014-15. Další body si budete moci připsat již tuto sobotu 28. února! Navíc v pátek opět volný trénink zdarma, stejně jako možnost přespat v prostorách haly do soboty;-) Fotky, pravidla a samozřejmě i přihlášky najdete na našich klubových stránkách www.teamrebels.cz.

Na závodech se těšíme na viděnou!

Váš Team Rebels