Traxxas Ford Fiesta karoserie

Tomáš Vostřák


Dnes jsem obdržel karoserii Ford Fiesta od značky Traxxas. Na lakování jsem si vybral modrou metalízu a bílou na překrytí. Před tím než začneme lakovat, musíme dodržet několik kroků.

1. neodtrhávat krycí fólii z auta. Tato fólie chrání karoserii před drobnými přestřiky

2. vnitřní stranu karoserii pečlivé vždy odmastit. Karoserie se dá odmastit normálním Jarem nebo je lepší koupit si odmašťovač. Já osobně jsem si koupil odmašťovač na brzdy. Stačí lehce nanést do karosérie a pak lehce leštíme kuchyňskou utěrkou. Že je auto je dokonale odmaštěno poznáme tím, že nám prst z karoserie neskslouzne.

3. dobře je také protřepat spreje, aby nám barva stříkala rovnoměrně.

Pokud toto vše splníte, můžeme přejít na samotné lakování. Auto si chytneme a rovnoměrnými tahy stříkáme na karosérii tak, abychom přes ní viděli. Po zaschnutí stříkáme další vrstvy samým stylem. Až toto zopakujeme přibližně 3x, můžeme stříkat křížové vrstvy.

 

Pro dosáhnutí dokonalého krytí nastříkáme bílou barvu tak, aby byla rovnoměrná vrstva a aby vystoupl metalický efekt. Spreje jsou rychle schnoucí.

 

Takto dle těchto bodů a s radou Igora Vlahoviče jsem nalakoval tuto karoserii. Na první lakování to snad není vůbec špatné, ostatně posuďte sami.