Posche 1/5 vs kategorie 50+

Ladislav Chudáčik


Vážený přátelé rychlých kol, kamarádi,

 

Oslovuji Ty z Vás, co jste jezdili pohár Elišky Junkové V 1 (V 2) v měřítku 1 : 8 a je Vám již + 50 let. Já jsem ročník 1948 a jsem částečně spokojený důchodce. Částečně proto,že mi něco chybí. To něco je řídit svůj model po dvaceti letech ( které jsem věnoval podnikání ) na dráze jako tenkrát.

 

Proto, že mám kontakt pouze na Hráčka, Fojtů, Dostála, Vídeňského, Kunvalského a Bulvu, chci oslovit prostřednictvím tohoto dopisu ostatní, co by měli zájem a možnost si pořídit model kategorie Porsche 1 : 5, která se jezdí ve Slavkově a ve Svitavách.

 

Mám takovou představu, že by jsme požádali organizátory těchto závodů o zařazení této věkové kategorie do jejich seriálu. Byl jsem se letos podívat na třech závodech ve Slavkově a Svitavách a tato kategorie mě nadchla. Modely jsou velké a jsou dobře vidět, jezdí docela pomalu, což by jsme v našem věku ještě mohli zvládnout.

 

Kdyby se nás sešlo alespoň šest  co by měli vlastní model, tak by jsme mohli pořídit jeden až dva modely a půjčovat je těm z nás co si jeho pořízení nemohou dovolit. Pořídil by si každý z nich svoje obutí a palivo.

 

Tím by jsme vytvořili partu, která by zase měla na co vzpomínat a zpříjemnila by si blížící se stáří. Těšit se na závodění bez nervů a stresů, to by uklidnilo i Miloše Ondráčka.

 

Byl bych rád, kdyby někdo z Vás měl kontakt na tyto kluky, aby je informoval. Níže je uveden seznam:

 

Drtina, Tuček, Červenka, Kuncové, Šosták, Plašil, Cibulka, Stočes, Vostárek, Beran, Ondráček, Hlavica, Svoboda. Dále pak Slováci: Hudý, Kvasnica, Hanzel, Zámečník, Landl, Žídek, Švihran, Rihošek.

 

V případě zájmu mne kontaktujte na e-mailu: l.chudacik@seznam.cz