Online reporty zřejmě doznají změny – aktualizováno !!!

webbaker


Online reporty jsou sice „čtené“. A to dle čísel. Například včerejší report z Mibosportu to ukázal. Ale….

Po poradě s Radkem Vodou (je přece jen mladá krev a jde s dobou) jsem dospěl k názoru, že online reporty zřejmě jsou již „okoukané“ a lidé je sledují spíše pro fotogalerii, případně videa. Ale fakt je ten, že se to většinou opakuje.

Vězte, že to není jednoduché je tvořit. Ale dostal jsem pár impulsů od Radka, jak bych to mohl zkusit psát jinak. Aby to nenudilo.

A tak se o to na další akci pokusím.

Nejlepší by bylo, kdyby sami čtenáři napsali, co by se jim v reportu líbilo, co by tam přivítali atd. Ale to se neděje, což je škoda. Ulehčilo by mi to práci a postup.

Takže se pokusím po radě kolegy napsat report trochu jinak. Buď se to povede, nebo ne. Není co ztratit.

Ještě si pořádně promyslím postup a udělám plán.

Možná méně bude znamenat více a já budu mít i méně práce.

Za tu dlouhou dobu se mi stalo pouze vyjímečně párkrát, že někdo došel a řekl, abych psal i o neznámých jezdcích, juniorech a ne jen o těch, co jezdí vpředu. Ale to už je opravdu dlouho.

V každém případě za každý impuls budu vděčný. Možná je to také tím, že už mi není 30. To bych měl na situaci jiný pohled.

 

První reakce na článek

Když jsem zveřejnil tento článek, ozvalo se již několik pravidelných účastníků závodů a sdělili svůj pohled na současné reporty, dále pak, co by  v reportech přivítali, co by je oživilo.

Samozřejmě nelze zde všechny jmenovat, ale já všem děkuji za inspiraci, nápady a „nakopnutí“. Hned na nejbližším závodě zkusím provést jisté změny. Z názorů mohu jmenovat tyto myšlenky:

– fotogalerie a videa by měly zůstat. Lidé se rádi vidí v akci, nebo své modely. Fotogalerie by měla obsahovat akční fotky modelů na dráze. To s mým kompaktem zejména v hale není možné a zrcadlovku nyní nemám. Kolega Radek ano, ale ono to není o tom ji mít, ale umět s ní také zacházet. Ale i zde je prostor a možnosti

– pokud budou online výsledky na MyRCM, pak je opravdu zbytečné psát jak kdo dojel. Pokud však nejsou, asi se bude hodit i tak občas pořadí nafotit, dát k dispozici

– spíše se zaměřím na jezdce a účastníky samotné a budu je oslovovat a žádat je krátký čas na rozhovor, ze kterého pak udělám výtažek do reportu. Například jak se jim líbí na závodě, jakou mají techniku, jak jim pomohla k úspěchu atp. Prostě zde se najde mnoho možností, na co se ptát. A jednou to budou TOP jezdci, podruhé průměrní piloti a pak i junoři a jejich cesty vzhůru. Otázkou bude jejich spolupráce a sdílnost. Ale je to ostatně jejich vizitka.

– plus informace co se konkrétního na závodě a při něm stalo

– zejména informace od jezdců padla jako změna od několika respondentů společně. Tak toto bude priorita číslo 1

– časem se ještě něco vymyslí a upraví

– jinak čekám samozřejmě na další podněty

 

Věřím, že plánované změny udrží online reporty sledované i nadále. Bude to opět práce, ale rozhodně to bude lepší, jak po závodě napsat, kdo jak dojel, což si dnes můžete přečíst i jinde na internetu či v časopise. To je poměrně jednoduché a i já jsem k tomu pomalu sklouzával. Online report by měl být jiný.

V mém případě snad nebude platit příslový, že: “ starého psa novým kouskům nenaučíš „.