MIBOSPORT Cup Rd2

Michal Bok


Necelé čtyři dny nás dělí od zahájení pátečních volných tréninků pro druhé kolo závodu seriálu RC modelů aut v měřítku 1/10 a 1/12 on-road a off-road MIBOSPORT CUP za podpory firem Yokomo, PELIKAN DANIEL, TRIVOX, Dubidesign a OMB, který se uskuteční 22.11.2014 již tradičně ve sportovní hale Hotel-Sport v Hrotovicích. K dnešnímu dni je přihlášeno přes 140 pilotů v šesti kategoriích a je možné, že celkový počet přihlášených bude atakovat počet přihlášených ze závodu prvního. Do Off-road kategorií je přihlášeno 67 jezdců z toho do Buggy 2WD 36 a do Buggy 4WD 31. V On-road kategoriích je počet přihlášených následující: Formula – 11, 1/12 prozatím pouhých 6 jezdců, LRP Stock 31 a Modified 25, což činí celkem 73 pilotů. Celkové počty startujících jsou jistě zajímavé, ale ještě zajímavější, a to činí Mibosport Cup jedinečným, kdo vše přijede do Hrotovic předvést své jezdecké umění. Nyní se na to pojďme společně podívat a projít si alespoň některá zvučná jména ze startovní listiny dle jednotlivých kategorií.

Nejdříve Off-road kategorie a Buggy 2WD: A hned první “pecka” – německý pilot Björn Prümper, starší bratr slavnějšího Yannica, který je bezesporu jeden z aspirantů na pódium (týmový jezdec Yokomo). Nejen o pódium, ale jistě i o příčku nejvyšší bude bojovat Hupo Hönigl (AT) – velká osobnost RC sportu, několikanásobný mistr Evropy (týmový jezdec Team C). Rozhodně nesmíme zapomenout na domácího Radka Fleka, který jezdí ve skvělé formě a bude-li pokračovat, je to opět aspirant na pódium. Nebude to mít nijak lehké, neboť na startovní listině je i vítěz prvního závodu Martin Bayer (Xray) ovšem i rakouský matador Peter Pinish (týmový jezdec Associated) a první velká návštěva z Anglie: Tom Cockerill – jezdec evropské extratřídy a opět aspirant na vítězství (týmový jezdec Schumacher). V neposlední řadě nesmíme zapomenout na více-mistra Evropy 1/8 buggy z letošního roku, finalistu EOS Martina Wollanku (AT) (týmový jezdec Xray).

Buggy 4WD: udrží nejlepší junior minulého závodu a celkově třetí Bartlomiej Zambrzycki (PL) své postavení v tak nabité konkurenci? Ohrozí ho další polský jezdec Michal Orlowski? Nicméně Michal Orlowski chystá překvapení. Jak v této konkurenci dopadne David Kukla (Xray), aktuální mistr ČR? Porazí i Martina Bayera (Xray) vítěze prvního závodu? Mnoho otázek? O to tento závod bude napínavější, zapojí-li se do bojů o pódium i Björn Prümper (D), týmový jezdec Yokomo, a dále Hupo Honigl (AT), několikanásobný mistr Evropy, jeden z favoritů na vítězství (týmový jezdec Team C). Jako v kategorii Buggy 2WD i v kategorii 4WD bude o pódium usilovat i Rakušan Peter Pinish (týmový jezdec Associated). Tom Cockerill – první návštěva Mibosport Cup z Anglie, patří do evropské špičky a i ve 4WD je aspirantem na vítězství (týmový jezdec Schumacher) stejně jako Martin Wollanka (AT), týmový jezdec Xray.

On-road kategorie: 1/12

Vítěz minulého závodu Roman Stopka (AT) dosud není přihlášen. A je tedy otázkou na koho čekají stupně vítězů. Hodně se očekává od velmi rychlého Kuby Šimurdy, který ovšem do této kategorie vstupuje jako nováček.

Formula
Zde se bude opět jednat spíše o malé rakouské mistrovství. Znovu se očekává souboj mezi René Kölbelem a Herbertem Weberem.

Modified
Na Mibosport Cup míří čtyřnásobný mistr světa Marc Rheinard (DE) (týmový jezdec Tamiya) a spolu s Yannicem Prümperem (DE) (týmový jezdec Yokomo), vítězem závodů ETS, jsou největší favorité v kategorii Modified. Zopakuje pódiové umístění Jiří Vyšín? V případě perfektního výkonu jako v minulém závodě to není nemožné. Velkou neznámou bude Michal Orlowski (PL). O pódiové umístění budou jistě bojovat Kuba Šimurda, David Nemček, Radek Flek, nebo se dočkáme i nějakého velkého překvapení?

Stock LRP
Rakušan René Kölbel minulému závodu dominoval. Je tedy otázkou, v jaké formě přijedou talentovaní mladíci Bartlomiej Zambrzycki (PL) a Oliver Havránek (SK) a zda dokáží tohoto rychlého pilota sesadit z místa prvního. Nebo se najde někdo další, kdo by mohl pomýšlet na pódiové umístění nebo přímo na vítězství?

Michal Bok, promotér MIBOSPORT Cup: „Startovní listina je plná zvučných jmen a dovolím si říct, že tento závod bude jistě patřit k nejlépe obsazeným v historii Mibosport Cup. Česko-slovenská špička si bude moci změřit síly s těmi nejlepšími z Evropy a i pro jezdce z finálových jízd C nebo D to může být inspirace a jistá škola, kdy si budou moci „přečíst“ jízdu těch nejlepších z evropské i světové špičky.”