2.závod Frýdeckého poháru Off Road

Láďa Vašnovský


<p>Dne 16.6.2007 proběhl druhý závod <b>Frýdeckého poháru 2007 v kategorií Off road</b> RC modelů. Počasí se vydařilo a na závodech byla rekordní účast.
</p>
<p>Off road seriál pro modely Buggy 1:8, Buggy 1:6, MT 1:8, 1:10 a EP 1:10 MT probíhá na nově vybudované dráze v bývalém objektu kasáren ve Frýdku-Místku. Bývalé vojenské fotbalové hřiště, které bylo z části zarostlé křovinami, se vyčistilo a bylo zde navezeno více jak 100 nákladních aut hlíny. Tato byly vhodně rozhrnuta a uválcována. Následně byla vytyčená trať, která <!– separe –> pro svou velikost umožňuje i závody modelů v měřítku 1:6. Dráha doposud nemá finální podobu a takříkajíc za pochodu se dokončuje a vylepšuje. Rovněž zde byla vystavěna tribuna a byla zajištěna el. přípojka. V současné době se provádí olemování dráhy pneumatikami, což by mělo zabránit nechtěnému opuštění dráhy modelem při ztrátě signálu či jezdcově chybě. Dále bylo vybudováno odvodnění dráhy.
</p>
<p>V současné době je to jediná dráha v Moravskoslezském kraji umožňující závody off road modelů 1:6. Na posledním závodě si dráhu vyzkoušel i špičkový jezdec MČR Pavel Schiller. Zájem o tyto modely neustále stoupá pro jednoduchost údržby a požitek z dlouhé jízdy, který je umocněn pohonem pouze zadní nápravy.
</p>
<p>První závod seriálu proběhl dne 19.5.2007 a další, v pořadí třetí závod dle plánu se chystá na 28.7.2007. K měření výsledků je využíváno měřící zařízení AMB, které využívá personální čipy.</p>
<p>
<b>Výsledky:</b><br>
<br>
Kategorie <b>1:6 Buggy a MT</b> :<br>
1/ Pavel Melicher<br>
2/ Jakub Zamarský<br>
3/ Vladimír Vašnovský<br>
<br>
Kategorie <b>1:8 Buggy Open</b> :<br>
1/ Jakub Zamarský<br>
2/ Tomáš Kohut<br>
3/ Pavel Rajdus<br>
<br>
Kategorie <b>1:8 Buggy CEN</b> :<br>
1/ Martin Kulhánek<br>
2/ Tomáš Kohut<br>
3/ Karel Kratochvíl<br>
<br>
Kategorie <b>1:8 MT Open</b> :<br>
1/ Ludvik Kurečka<br>
2/ Karel Kratochvíl<br>
3/ Jiří Veverka<br>
<br>
Kategorie <b>1:10 MT a buggy</b>:<br>
1/ Kryštof Czyz<br>
2/ Robert Tyleček<br>
3/ Dominik Czyz<br>
<br>
Kategorie <b>EP 1:10 Buggy a MT</b>:<br>
1/ Marián Pyreň<br>
2/ Jan Koniarik<br>
3/ Jiří Veverka</p>
<p>Srdečně zveme všechny závodníky na další závod, který proběhne dne 28.7.2007 na naší off road dráze.</p>