Preview – MČR ET ve Svitavách

Zdeněk Beneš


Drazí kamarádi závodníci,

vrchol asfaltové elektro onroad sezóny je tady. O nadcházejícím víkendu se potkáme ve Svitavách na Mistrovství ČR, které bude určitě opět po roce skvělým vyvrcholením letní sezóny v naší kategorii. Pojedeme v tradičních a po celé republice rozšířených kategoriích Open, Stock 17,5z, True Formule (gumová kola), Formule, GT a jako doplňková kategorie bez nutnosti mít licenci RCAČR se pojede kategorie Hobby.

Při pohledu na startovní listinu mi začíná běhat mráz po zádech. Především v kategorii Open se na dráze potká skvělá konkurence z různých koutů naší země, kde jsou pánové jako Petr Grof, Radek Flek, Kája Doležal, Jarda Kopecký nebo David Nemček na lokálních pohárových závodech hlavními hvězdami. Bude to velká show, a to ve startovní listině na internetu ještě chybí jméno našeho v současnosti nejlepšiho pilota – Marka Černého. Marek se stal před dvěma týdny mistrem Evropy v kategorii Stock ve španělském Madridu a jak všichni určitě i víte, je i dvojnásobným šampionem seriálu ETS. Marek mi před chvílí potvrdil, že ho na startu ve Svitavách také uvidíme!! Obhájí Marek tituly z loňského Slavkova?

Stále je možné se přihlašovat, a to na stránkách RCAČR – http://rcacr.cz/prihlasky/ Ještě jsou volné i postele v klubovně MK Svitavy přímo na dráze, takže pokud byste ještě někdo chtěl zarezervovat místo, napište mi na email beneszd@seznam.cz. Nezapomeňte si přivézt vlastní depa (stan, stůl, židle, prodlužovačky), to ve Svitavách není. Moc dobré občerstvení ovšem chybět nebude, a tak doufám, že si společně užijeme i večery z pátku na sobotu a pak i ze soboty na neděli. Občerstvení se nachází ve společenské místnosti klubovny, kde se bude moci sedět i večer.

Pro vyhlášení máme připraveno padesát pohárů, na závěr budeme losovat tombolu. Ředitelem závodu bude Míra Jurenka z Modelklubu Svitavy, o časomíru se bude starat tradičně Pavel Magda, hlavním rozhodčím budu já. Propozice a pravidla pro jednotlivé kategorie najdete na stránkách http://rcacr.cz/pravidla/ Pokud byste ještě potřebovali zařídit licenci pro účast v mistrovských kategoriích, není to problém. Stačí se ozvat na mobil 608 815 564 (Zdenda Beneš).

V pátek bude dráha otevřena od 11 hodin, občerstvení bude k dispozici od 17 hodin. Volný trénink bude ukončen ve 20 hodin, v případě potřeby bude trénink organizovaný. V sobotu bude dráha pro volný trénink otevřena v 7 hodin ráno. Označené pneumatiky Sweep budou k dispozici u časomíry samozřejmě již v pátek. Prodej modelářského zboží a servis budou zajišťovat Petr Grof a Martin Zvára. Ti také budou sponzory závěrečné tomboly.

Přihlášky na MyRCM: http://www.myrcm.ch/myrcm/main?pLa=cz&hId[1]=com&dId[E]=17592#

 

Tak se těšte a ve Svitavách se uvidíme!

Zdenda Beneš – předseda sekce Electric Track v RCAČR