Warm-up a Mistrovství ČR Electric Track 2014

Zdeněk Beneš


Místem konání Mistrovství ČR kategorie Electric Track, tedy elektro onroad modelů, byla zvolena dráha ve Svitavách. Ta má velkou tradici, je hodně veliká, nově zrekonstruovaná a má skvělé zázemí. Co víc si přát pro celovíkendový šampionát. Ten se pojede první zářiový víkend od pátku 5. do neděle 7. září 2014. MČR se jezdí v kategoriích Open, Stock 17,5z, Formule a GT. Jako volná kategorie bez licence se jede kategorie Hobby se stejnosměrným motorem HPI Saturn 20T. Soutěžní pravidla pro mistrovské kategorie najdete v propozicích MČR.

Jako příprava na vrchol sezóny, který není samozřejmě určen pouze top pilotům republiky, ale naopak je to svátek pro všechny závodníky, bude sloužit závod v rámci seriálu Kopecký RC onroad, který se pojede ve Svitavách již příští sobotu 9. srpna a na tento závod samozřejmě není třeba vlastnit licenci RCAČR. Tento závod se pojede dle pravidel MČR, tedy všechny jízdy kromě kategorie Hobby na pět minut, v kategorii Stock není nutné jet pouze s karoserií BMW. Nebudeme však kontrolovat minimální váhu modelu ani rozměry přítlačných křídel. Ti, co se chtějí důkladně připravit na šampionát, stejně pravidla MČR rádi dodrží. U kategorie Formule a GT bude možné jet s neomezeným výkonem motoru, u formulí pojedou závodníci s mechovými a gumovými koly společně. Nemusíte se bát, že byste si zajezdili méně, jelikož pojedeme 4 kvalifikace (2 lepší výsledky se počítají pro pořadí ve finále) a 3 finále (2 lepší výsledky se počítají do celkového pořadí).

Na tomto závodě budeme vyhlašovat i nejlepší tři v kategorii Open 40+, každý si po zaplacení 300 korun startovného (další kategorie 200 korun) odnese slevu na místní občerstvení, můžete se těšit na drobné ceny a diplomy při vyhlášení a na závěr závodu i losování o RC ceny.

Dráha ve Svitavách bude otevřena již v pátek pro volný trénink od 16 hodin, zajištěn bude i bufet s točeným pivem. V sobotu bude dráha ráno otevřena od 7 hodin. Je možné přespat ve vlastním spacáku na posteli v klubovně Modelklubu Svitavy za poplatek 70 korun nebo ve vlastním stanu či autě v areálu dráhy. Pro rezervaci postele v klubovně, prosím, napište email Jardovi Kopeckému (kopecky-jar@seznam.cz). Počet míst v klubovně je omezen.

Věříme, že si Warm-up na MČR a zároveň předposlední závod letního seriálu Kopecký RC společně užijeme a dobře si zajezdíme. Případné dotazy můžete směřovat na Jardu Kopeckého (kopecky-jar@seznam.cz) nebo Zdendu Beneše (beneszd@seznam.cz). O časomíru se bude starat Pavel Magda.

 

P.S.: Kdo byste si chtěl užít víkend plný autíček, v sobotu se po závodech ve Svitavách můžete společně s dalšími přesunout do Náchoda, kde bude na večer připravená grilovačka, přespání v tělocvičně u dráhy zdarma a v neděli další závody Rebels Race!