International Blackboard RC rally 2014 – Vyškov

Michal Oppitz


Rád bych pozval všechny RC rally závodníky na již sedmý dvoudenní závod Blackboard Rally 2014, který se jede tradičně ve Vyškově 5. a 6. července, za podpory Sokola Vyškov a ZŠ Tyršova.

Letošní ročník bude mít několik změn, které jak pevně doufám, tuto soutěž osvěží a zatraktivní.

Tak jako je zde zvykem, bude většina rychlostních testů vedena na kombinovaném povrchu asfalt / šotolina a tak bude důležitý vhodný výběr pneumatik a také nastavení vozu. Obecně zde dobře fungují ARP rally blocky, různě upravené podle osobních zkušeností a stylu jízdy jednotlivých jezdů.

Asi neprozradím žádné velké tajemství když řeknu, že se zde 19. července pojede jeden ze závodů mistrovství ČR. Blackobaord je tak výbornou možností jak potrénovat na prestižní MČR!

Časový harmonogram soutěže

Závod je již tradičně rozdělen na dvě etapy, první etapa se jede v sobotu a druhá etapa pak v neděli. Do první etapy a první rychlostní zkoušky odstartuje první jezdec ve 12:00 místního času. V první etapě se počítá s celkem šesti rychlostními testy. Druhá etapa startuje v neděli v 9:00 a zde se počítá s osmi rychlostními testy. Konec druhé etapy, celého závodu a vyhlášení výsledků se předpokládá kolem 16 hodiny.

Noční rychlostní zkoušky

"*"

Noční rychlostní zkoušky, které jsou pro tento závod typické a které tento závod zpestřují, budou i letos separátní a zvlášť hodnocená část bez započítávání do času hlavního závodu.
Jedná se o nepovinné testy, které nemusí absolvovat všichni jezdci. Důvodem vyloučení těchto RZ ze závodu je neobjektivita výsledků a nemožnost kontroly průjezdu tratí.
Pokud se do nočních rychlostních testů přihlásí méně než 10 jezdců budou noční RZ zrušeny. Původně jsem chtěl noční RZ vypustit úplně, ale po intervenci z řad jezdců jsem se rozhodl pro tuto variantu. Je tedy jen na jezdcích zda se pojedou nebo ne.

Večerní program

"*"

Po skončení první etapy, cca. 18:30 jsem po dohodě se sládkem místního pivovaru panem Dušanem Táborským přichystal večerní prohlídku ve vyškovském pivovaru s ochutnávkou zdejších piv a speciálů, které vaří pro český, ale především zahraniční trh. Návštěva s poutavým výkladem zahrnuje celý výrobní postup a je zakončena ochutnávkou nepasterizovaných piv přímo z tanků.
Cena exkurze na osobu je 100 Kč. Délka prohlídky je cca. 60-90 minut, pro případné zájemce bude vedena i v anglickém jazyce.

Pokud se zeptáte proč prohlídka pivovaru, tak odpovím „proč ne?“. Je to příjemné chladivé osvěžení po náročném dni a buďte si jisti, že se Vám bude líbit.

Ubytování – nocleh

Pro jezdce a jejich doprovod bude opět k dispozici nocleh v tělocvičně v první patře budovy Sokola s možností využití sociálního zařízení a sprch. Cena za osobu je 100 Kč, vlastní spacák, deky s sebou.

Ubytovat se lze také v okolních penzionech / hotelech, cena včetně snídaně:
Chalupa u městské brány – 250m, (1 lůžko/2 lůžka): 720 Kč / 980 Kč
Hotel Atrium – 700m, (1 lůžko/2 lůžka): 690 Kč / 980 Kč
Selský dvůr – 800m, (1 lůžko/2 lůžka): 920 Kč / 1 240 Kč

Ceny se mohou lišit, doporučím ověřit před objednávkou.

Občerstvení po dobu závodu

Tato část je prozatím otevřená a bude ještě upřesněna. Pokud by někdo z Vás měl možnost zajistit občerstvení budu rád pokud se mi ozve a celou věc projednáme.
Všechny Vás tímto srdečně zveme ať už jako závodníky nebo jako diváky na další dvoudení závod. Doufejme jen, že počasí dovolí tento náročný, ale atraktivní závod připravit a zdárně absolvovat.

Na všechny jezdce a nevšední RC rally zážitek se těší Vlastik Pospíšil, ředitel závodu.