SWEEP RACING EXP-40P ASFALT

Radek Voda


Firma Martin Kořínek mi dodala tyto pneu a požádala mě, jestli bych o nich mohl napsat článek, po domluvě s šéfredaktorem Igorem Vlhovičem se tak stalo.

Pneu jsem vyzkoušel 2. a 3. finále na 1. závodě KOPECKÝ-CUP na dráze Brno-Bosonohy potom, co se mi po chybě jedna z mých pneu rozřízla, nasadil jsem tedy úplně nové pneu SWEEP namazal mazadlem MR33 a nahřál. 2. finále jsem měl trochu méně trakce (měl jsem přece jen auto nastavené na jiné pneu) ale 3. finále, kdy si myslím, že se tzv. zajely, už to bylo mnohem lepší. Podotýkám, že Martin Kořínek a Jirka Vyšín jeli tyto pneu celý závod plus trénink a fungovaly jim. Já jsem se umístil na 4. místě, s těmito pneu jsem jel 2 finále. V tomto článku také najdete fotky pneu a fotky opotřebení pneu.

Modified:

Jirka Vyšín 1.místo pneu Sweep

Martin Kořínek 2.místo pneu Sweep

Popis prodejce:

SWEEP RACING EXP-40P silniční asfaltové pneumatiky jsou výsledkem dlouhého testování především mistra světa Jillese Groskampa a vítěze několika závodů ETS, Victora Wilcka. Nové ráfky, nová Carbon výplň a samozřejmě také nová směs gumy, to jsou nové asfaltové pneumatiky EXP-40P.

Balení obsahuje 4 kusy nalepených pneumatik s vložkou na plném aero ráfku.

Balení:

 

""

""

Opotřebování Martina Kořínka po 3 trénincích a celém závodě. ↓

""

šasi Martina Kořínka

""

zleva: Radek Voda, Jirka Vyšín, Martin Kořínek

""