Kopecký Cup Brno online

webbaker


Tak a je tu druhý onroad závod na venkovní trati. Brno Bosonohy hostí první onroad závod Kopecký RC Cup.

Nakonec se lakování karoserie BMW do Stock karoserie nekonalo. Není k dispozici a tak Stock pojedu mimo pořadí. S motorem 17.5T bych byl v Modified pomalý, do Hobby jsem nešel z vyššího principu.

A tak report začíná dříve než bylo plánováno.

První let coptérou pro trailer Kopecký Cup. První foto dráhy z ptačí perspektivy.

""

Rozprava

 

Pak rozprava, byly řečeny informace potřebné k závodu a bez problémů se může začít závodit.

Foto dodává i Radek Voda, ty jsou první v galerii a poznáte je dle rozměru.

Protože zde nejdou výsledky na MyRCM, něco vám prozradím v reportu.

 

Kvalifikace 1

F1 – Petr Dvořák zvítězil s náskokem kola před soupeři. Ladislav Mlčák jede dnes také tuto kategorii se speciálním modelem. A dojel druhý. Dvoukolky mu sedí. Jarda Sattler třetí. Celkem jede dnes 11 modelů. Slušná účast.

Stock – slušný počet se třemi skupinami. Hodně vyrovnané, průměr 23 kol. To jsem najel i já mimo pořadí společně s Jirkou Tomanem. I s kamerou GoPro jsem dokázal zvítězit ve své skupině. Nejlepší najeli kol 24. To byl Jarda Kopecký ml., .Jiří Tlustý, Martin Zvára, Jirka Pavlovec a Honza Štrof. Zde jsou předepsané karoserie BMW.

""

Hello bit… alias Lukáš Kyjevský

 

GT – menší účast, kde nechybí kluci ze Zlína. Milan Peška zvítězil před Mirou Jurčákem a Martinem Janíčkem. Broněk Vykutil na závod nedojel.

Hobby – Vlastík Švec v této početné kategorii všechny deklasoval. Za ním dojel se ztrátou kola Aleš Bidovský jun., třetí pak Milan Cendelín. Zde se jedou karoserie originální, ne Protoform apod. Auta prostě musí vypadat.

Modified – Radek Voda poprvé v této extra rychlé kategorii. Najel 18 kol jako špička, ale zatím s horším dojezdem. Zvítězil Martin Kořínek před Jirkou Vyšínem a Vaškem Sauerem. Lukáš Kyjevský se radoval, že svoji premiéru přežil ve zdraví. Tedy spíše jeho Yokomo BD7 Black Edition. A smál se mu Aleš Bidovský ml., že ho pojel.

První kolo za námi a hurá na druhé.

 

Kvalifikace 2

F1 – zde nyní zajel velmi dobře Milan Cendelín. Stejný počet kol a hodně těsný dojezd Ladislav Mlčák. Ten se chytl v kategorii zcela dobře. Mira Meloun třetí. Ten mi prodal F1 Sakura FGX, kterou pořídil od Jiřího Rampuli. Tomu říkám cesta modelu z ruky do ruky.

Stock – zde jsem se dostal do A finále. Ale díky nepovolené karoserii jsem byl přeřazen společně s Jiřím Tomanem do B finále. Zbyněk Koupý vede v první skupinš Stock. Ve druhé nyní zajel dobře Jiří Toman, který se přetahoval o umístění s Michalem Kafoňkem a se mnou. Já s Michalem jei za sebou a natočili skvělé onboard záběry, kdy kamera snímala, co se děje za mým vozem. V popředí stále Jarda Kopecký ml. před Jirkou Tlustým a Martinem Zvárou. Kluci Zvára a Tlustý v depu řeší, zda dát takové či takové pružiny a zda to nebude moooc tvrdé potom.

GT – Martin Janíček TOP driver. Milan Peška dnes zastupuje RC klub Zlín sám. Ríša Granát nedojel. Miroslav Jurčíák nyní třetí za Milanem.

Hobby – Vlastimil Švec v čele. Stále má dostatečný náskok před soupeři. Aleš Bidovský ml. drží drujé místo, Jarda Kopecký st. dojel třetí a chtěl by také zajet dobrý výsledek. Jede zde i driftér Petr Šťastný, který se ptal na vytrvalostní závody TT-01. Michal Rapant je samá legrace a občas, ale jen občas použije vulgární a zde nepublikovatelný výraz :-). A pozor, startuje dnes i juniorek Matěj Kafoněk.

""

Tribuna ktegorie Hobby

 

Modified – Radek Voda sbírá zkušenosti. V jízdě zvítězil. V čele Martin Kořínek s Jirkou Vyšínem. Jak jinak.

 

Kvalifikace 3 – výsledky a skupiny na finále

F1 – TQ Milan Cendelín

""

Stock – TQ Jarda Kopecký ml.

""

 

GT – TQ Milan Peška

""

 

Hobby – Vlastimil Švec

""

 

Modified – Lukáš Kyjevský bude v A finále, aby nejel sám. A TQ má Martin Kořínek.

""

 

Ještě chvliku a jdeme na finále.

Tak ještě korekce výsledků !!!

 

Finále 1

F1 – po startu se dostal do vedení Ladislav Mlčák a udržel za sebou Milana Cendelína. Oba najeli jako jediní 22 kol. Milan Peška sice se ztrátou, ale třetí místo mu v první jízdě nevzal ani čtvrtý Míra Meloun.

Stock – B finále: zde jsem zjistil, že soupeřu jsou nekolizního typu, a tak na další jízdu přijde na model kamera. Já odstoupil pro ztrátu šroubku, který drží jeden z předních tlumičů. A tak jsem se díval, jak zvítězil Tonda Pospíchal před Jardou Maderem a Jardou Sattlerem. A finále: zde s jasným náskokem dojel první Jarda Kopecký ml.. Krásný souboj proběhl mezi Jirkou Tlustým (2) a Martinem Zvárou (3). A Jan Štrof pořádn potrápil Martina Zváru. Prostě závod jak „CIP“

GT – Groch Jirka vs Martin Janíček. Vítěz – Jirka Groch. Milan Peška ujal dvě kola a skončil. Třetí dojel Miroslav Jurčák.

Hobby – dalo se čekat, že zvítězí Vlastík Švec. A bylo tomu tak. A Jarda Kopecký st. porazil o dvě sekundy Aleše Bidovského ml. Michal Rapant bohužel jízdu nedojel.

""

Ferrari 458 Italia Aleše Bidovského ml.

 

Modified – B finále: Lukáš Kyjevský je radostný. Nové Yokomo BD7 Black Edition se mu evidentně líbí. Užívá si to. A to vyzkušel kategorie Hobby a Stock. Ale tady je to radostné, jet rychle. Dokonce mu nevadí, že nyní jede jako cituji „LAMA“. Díky pomoci jiných na tom brzy bude lépe. Zde zvítězil Matěj Šulc. V Ačku se o první místo tahali Martin Kořínek a Jirka Vyšín. Nakonec zvítězil Jirka. Třetí dojel Václav Sauer. S velkou ztrátou pak Aleš Bidovský ml. a mladý Branislav Molec (SK).

 

Finále 2

F1 – Ladislav Mlčák so dojel pro celkové vítězství. Opět dal soupeřům kolo a více. Jarda Sattler dojel druhý a i on bude na stupních vítězů. A také Míra Meloun.

Stock – B finále: zde zvítězí celkově Tonda Pospíchal a je evidetně spokojen. Já jsem kroužil postupně za soupeři a nejdéle pak za Milošem Pokorným a Jardou Sattlerem. Krásné onboard záběry z této finálové jízdy. A finále patřilo opět Jardovi Kopeckému, který i přes chybu vše dohnal. A za ním zcela stejně jako minulou jízdu Jiří Tlustý a Martin Zvára. A to i Martin havaroval.

GT – tady se prohodilo pořadí a vítěze zde neznáme. Nyní dojel první Martin Janíček, a tak si to s Jirkou Grochem vyříkají v posledním kole. Mira Jurčák může jet víceméně v klidu na třetí místo.

Hobby –  Vlastimil Švec je vítězem této kategorie. Ani ve druhé jízdě neměl soupeře. Ovšem Aleš Bidovský ml. nyní pojel Milana Cendelína i další soupeře. A tak zde se bude ještě soupeřit o místa 2 a 3.

Modified – B finále v režiji Matěje Šulce. A finále točeno z coptera a úspěšně. I ve druhé jízdě zvítězil Jirka Vyšín a bude tak vítězem extra rychlé kategorie před Martinem Kořínkem. Václav Sauer bude třetí. Radek Voda jede na čtvrté místo a je velmi dobrý pilot.

""

Václav Sauer jede výborně

 

Finále 3 souhrn

F1

1. Ladislav Mlčák

2. Milan Cendelín

3. Jarda Sattler

 

Stock

B finále: Tonda Pospíchal

1. Jarda Kopecký ml.

2. Jiří Tlustý

3. Martin Zvára

 

GT

1. Martin Janíček

2. Jiří Groch

3. Milan Peška

 

Hobby

1. Vlastiil Švec

2. Aleš Bidovský ml.

3. Jarda Kopecký st.

 

Modified

B finále: Matěj Šulc

1. Jiří Vyšín

2. Martin Kořínek

3. Václav Sauer

 

Závod skončil. Vyhlášení již proběhlo. Mám foto a za chvíli je v éteru.

Menší prodleva v závodu před finákovými jízdami bude do příště odstraněna. Ale jinak 8 minut jízdy je výborný čas, kromě Modified, tam se jede minut 5.

Každý si odnesl cenu, nikdo neodešel s prázdnou.

Pohodová atmosféra po celý den.

 

A zde je best of onboard z mého XRAY T4