Lestr Cup 7. runda

Tomáš Bečvář


Již tradičně se závod odehrál ve Sport Aréně Praha v Dubči.

Změnu původního termínu 8.3.2014 naštěstí zaznamenalo dost jezdců, a tak se na startu nakonec sešlo 90 modelů. Tento počet mohou některé další seriály jen tiše závidět. Svědčí to o stále vzrůstající oblibě tohoto seriálu. Na základě tohoto zájmu již připravuje pořadatelský tým kolem Vaška Strupka letní seriál.

A jak se závodilo?

 

1/10 4WD (26 jezdců):

V nejsilněji obsazené kategorii se dal očekávat souboj mezi Kájou Novotným a Jirkou Márou.

Po technickém výpadku Kaji Novotného v minulém závodě, se do průběžného vedení v seriálu dostal o jeden bod Jirka Mára. Dostatečně tak nabudil Káju, který od první jízdy dával najevo, že hodlá navrátit celkové vítězství na svou stranu. Od první jízdy nedal nikomu šanci. Stejně si počínal Jirka na druhém místě. Na třetím místě se pak usadil Marek Zeman před Michalem Blahovským.

Před posledním závodem (29.3.2014) se v průběžném pořadí dělí o první místo Kája Novotný s Jirkou Márou. Dají se tak očekávat napínavé souboje o celkového vítěze.

 

1/10 2WD (15 jezdců):

I v této kategorii se opět očekával souboj mezi Kájou a Jirkou. Kvalifikaci opět jednoznačně opanoval Kája před Jirkou. Finále však přineslo zajímavou podívanou, když první jízdu vyhrál Jirka před Kájou. V druhé zase úřadoval Kája, a tak se rozhodovalo až v třetí. Zde bylo bohužel rozhodnuto před projetím závěrečného kola. Po odstoupení Jirky, cca 20 vteřin před vypršením časového limitu, Kája slavil další vítězství. V průběžném pořadí si drží náskok dvou bodů. Vzhledem ke škrtanému druhému místu, se tak stal Kája předčasně vítězem celkového pořadí.

Zpět na tento závod. Třetí místo obsadil Michal Blahovský před Radimem Drdou.

Startovní pole této kategorie oživila juniorka Katka Kalvodová, která zde zažila svou závodní premiéru.

 

1/10 Short Course (6 jezdců):

Na startu se sešlo pouze šest jezdců. Po kvalifikaci jasně opět vévodil Kája Novotný. Po technických problémech v prvním finále si pohlídal další jízdy a šestým vítězstvím si i zde předčasně zajistil celkový titul.

Druhé místo pak obsadil Jakub Vondráček. Třetí pak uhájil díky lepšímu umístění v kvalifikaci Jaroslav Růžička před Michalem Strnadem.

 

1/10 HOBBY (22 jezdců):

Jako pozitivum této kategorie lze vnímat počet juniorů. Z vítězství se radoval Petr Vetešník před Františkem Pokorným a Michalem Strnadem.

 

1/8 (11 jezdců):

Zde se tentokrát sešlo méně jezdců než bývá zvykem. Nic to však neubralo na vyrovnaných soubojích. O prvenství se ve finále rozhořel boj mezi juniory Martinem Pajzlem a Milanem Mudrou společně s Vaškem Turkem a Miroslavem Kostrounem. Takové také bylo nakonec obsazení stupňů vítězů. I zde se dá očekávat souboj o celkové vítězství v posledním závodě. O první místo se zatím dělí Václav Turek s juniorem Milanem Mudrou.

Můžeme se tak těšit na poslední závod tohoto seriálu konaný 29.3.2014 opět ve Sport Aréně Praha v Dubči.

Podrobné informace včetně výsledků jednotlivých závodů i průběžného pořadí naleznete na:

http://www.lestrmodels.cz/zavody-lestr-cup/