Veteránská Tour 2014 + 2x RC GRAND PRIX F1

David Dohnal


Čeká nás porce šesti závodů ve Veteránské Tour, které zavítají na už odzkoušené tratě v Brně, Svitavách a Slavkova. Ovšem na první závod budeme muset vyrazit do zahraničí ":-)" do Trenčína, kde společně s onroad MČR závítáme do HUDY RACING ARENY. A pozor velký víkend nás čeká  na přelomu května a června, kdy se pojede první závod v Třebíči na Tedoriaringu, který se vybudoval/buduje speciálně pro Veteránské závody. Tedoriaring je dítětem Dennyho parťáků. Borci se do toho řádně obuli a za to jim patří velký dík.

Aby jsme trať řádně pokřtili vypsali jsme na sobotu 31.5. závod Veteránské Tour a na neděli 1.6. potom čistě formulový závod,  určený pouze veteránům s formulovými boudami – I. RC GRAND PRIX F1. Je to takový malé připomenutí historie, kdy se v sobotu jezdila kategorie RC V1 a v neděli kategorie RC V2.

"F1_Tedoriaring"

Vzhledem k tomu jak je nabitý kalendář v jiných kategoriích budeme pokračovat až 2.8. závodem ve Svitavách, nicméně 4. – 6.7. se na Masarykově okruhu pojedou historické formule a sportky (více zde),  takže máme o zábavu postaráno i v červenci. No a pak to bude šrumec  – 4. závod Veteránské Tour 16.8. Brno společně s onroad MČR,.

Na 13.9. nám umožní  brňáci druhou čistě formulovou Grand Prix při závodě O Pohár Jihomoravského Kraje.

"brno_F1"

Na 20.9. bude potřeba nachystat těžké převody, pač nás čeká Slavkov a tam to bude určitě jízda na plný kule jako loni. A 5.10. na závěr sezóny opět náročných 200 kol Bosonohopolis s dvojnásobným přídělem bodů a celkovým vyhodnocením Veteránské Tour 2014.

Abych objasnil systém bodování a hodnocení. V šesti závodech Veteránské Tour budou stejně jako v loňském roce rozdělovány body (15, 12, 10, 8, 7,…..,1)  Protože šest závodů za sezónu už je celkem porce, a taky nežijeme jen pro RC ježdění, bude se jeden nejhorší výsledek škrtat (absence na jednom ze závodu  nebude znamenat konec šancí na putovní trofej). To se bude týkat 1. až 5. závodu, protože závěrečný Bosohopolis bude honorován dvojnásobným počtem bodů a tím pádem nejde škrtat ":-)"

Dva formulové závody budou hodnoceny samostatně jako single závody. Místo bodů získají vítězové nehynoucí slávu, obdiv kolemjdoucích,  kolegů a zápis do historie veteránského ježdění.  Berme to jako takové první dva pilotní závody. Věřím, že se formulky chytnou. Tyhle RC GRAND PRIX by jsme mohli brát jako připomenutí slavné éry F1 ze 7o-tých let, kdy formule byla formule a piloti měli srdce, charisma a koule ":-)" Ne jako dnešní sterilní F1čky vypadající jako mravenečníci, případně mrožové….

Takže chlapi ať se daří, ať máte čas v garážích na modelaření, aby bylo na co koukat. Zvlášť maketové kousky budou po zásluze oceněny.

Pokud budete mít jakýkoliv dotaz, ohledně termínů, nebo pravidel, nejlépe mi zavolejte na číslo 608 081 777, případně mailem. Ovšem aktuálně mám pazouru v gypsu, tak píšu jako blesk – sem tam uhodím ":-)"

S heslem nekupuj sáčky a začni modelařit Vás zdraví

Ondra

 

Zdroj textu a foto: http://autorcolomouc.cz