Winter Race Morava 22.2.2014 online

webbaker


Poslední závod tohoto seriálu v zimné sezóně 2013/2014. To je Winter Race Morava.

Nyní s neskutečnou účastí více jak 90 modelů. Ale je to dáno několika faktory: úroveň seriálu, poslední závod s vyhlášením a v neposlední řadě možnost potrénovat a otestovat koberec před nadcházejícím MČR ET1/10. Ano, místo konání bude právě zde, hala Jedovnice.

Proto dnes pořadatel poprvé okusí, jak to zde zřejmě bude vypadat.

Na začátek opět tabulka pravdy, jak my v týmu píšeme.

 

Pořadatel: Kopecký RC a RC klubem Blansko

Místo konání: hala Jedovnice

Parkoviště: dostatečné, zaparkovat lze v případě potřeby i déle od vchodu

Teplota v hale: 24°

Osvětlení: umělé osvětlení, viditelnost velmi slušná, přes den viditelnost lepší díky oknům, v případě potřeby se rozsvítí další halogeny

Bufet: ano, malý bufet s možností objednání jídla dovozem

Časomíra: u dráhy, přenos na MyRCM

Technická kontrola: Pavel Magda

Rozhodčí: Jaroslav Kopecký

Začátek: 9:20

Konec: 18:10

Počet skupin a aut: 11 skupin, 84 aut

 

Radek bude psát poznámky v reportu kurzívou, já klasikou. Tak to jen na začátek.

Online výsledky ? Ano, budou k dispozici zde:

 

Streaming:
"" Onlinestreaming
Sections:
"" Formule 1
"" TC Hobby
"" TC Open
"" TC Stock 17,5
"" World GT
"" YOKOMO GT

 

A zde je dnešní profil tratě. Poměrně technická.

""

 

Poháry připraveny – to vidím již nyní. Vše připraveno. Do nejmenších detailů. A když už přijedou na závod taková jména jako Víťa Hola, Roman Krejčí … to už něco znamená. Zřejmě velké přípravy na MČR.

 

18 pilotů na tribuně po ránu. Tak to zde není problém. A všichni jedou. Pohoda.

""

O ranní trénink je zájem. 18 pilotů – no problem 🙂

 

Ale trénink začne být asi brzy organizovaný :-).

Po ránu nic nového – tedy registrace, volný a početný trénink. Hraje hudba. Koberec opět perfektně připravený.

Pokud se ptáte, zda budu dnes létat s dronem, tak budu. Ovšem za jasných podmínek, po dohodě s pořadatelem. A na bezpečnost bude kladen důraz.

S podvozkem Tamiya TT-01E opět do Stocku ? Není problém. Již minule jsem si pěkně zakroužil. A to na kolech Carson.

A pozor – ranní trénink je již organizovaný. Pořadatel nakonec nesnesl pohled na to, že půlka haly stojí na tribuně a na dráze to je jak v mraveništi :-).

Fronta je i u časomíry, kde Pavel Magda provádí prezentaci.

Koberec pěkně rovný i po 5ti závodech. Sice pouští chlupy, ale který nepouští. Hlavně v něm nejsou díry. Je to výsledek důsledné technické kontroly před každou jízdou.

Ladislav Mlčák dnes přijel na závod, ale jede kategorii F1. Celkově dnes do této kategorie nastoupilo dost jezdců. Stock je jasný, zde je účast opět vysoká.

 

Na tribuně se to střídá jezdec za jezdcem. Na dráze je živo. Jak jinak, při tomto počtu lidí.

9 hodin rozprava, 9.15 start kvalifikací. Takový je program, který ohlásil Pavel Magda.

 

Ranní rozprava. Pak zase karoserie létaly…

 

Radek Voda dnes bude fotit novou zrcadlovkou. A my můžeme začít závodit.

 

Kvalifikace 1

Velká účast v kategorii Formule. Poměrně slušná konkurence. V čele Roman Krejčí před Tomášem Rajdusem. Drahoslav Hejtmánek bude útočit na stupně vítězů. Roman Krejčí v čele před Tomášem Rajdusem a Drahošem Hejtmánkem.

V Hobby je účast obvyklá a je to na dvě skupiny. Aleš Bidovský junior v čele po první jízdě. Jarda Kopecký st. se bude držet v popředí. Dnes si tuto kategorii vybral i Petr Zvejška, Marek Frič, Martina Hubáčková.

TC Open – dnes přijel i Víťa Hola, který ihned potvrdil formu. Přišel naladit na MČR a vyzkoušet zdejší koberec. Vašek Sauer nezklamal a je druhý. Pavel a Petr Novotní za sebou. Jindra Káňa, Aleš Matyášek, Jarda Neubauer dnes také jedou zde.

TC Stock – já s podvozkem TT-01E poslední. Spíše předposlední, protože za mnou je Tomáš Kovařík junior a je jen otázkou času, kdy mne předjede. Milan Bačík je přede mnou, stejně tak Rudolf Ševčík a další piloti. V popředí elita – Jarda Kopecký ml., Michal Vítámvás, Pavel Martinec či Radek Voda. Ale nejen mládí, ať se vydovádí. Martin Zvára st., Petr Rovný, Leoš Bulva old start.

Poslední skupina Stock je „nabóchaná“. To znamená, že je to tady natěsno a bude to hustý.

""

Připraven na report. Doslova…

 

World GT – 6 modelů. Luděk Szostek v čele před Jardou Kopeckým ml. a Liborem Holubem. Překvapuje mne, že dnes nejede Roman Krejčí.

Yokomo GT – tak tady to jde dolů. Tři auta, tři piloti, všichni na bedně. Broněk Vykutil bude vítězem, a to i celkovým. Vilda Augustýnek krásná jízda a i Olda Groch dobře. Ale kam dnes spěchat, že ?

První kolo za námi. Pohoda, klídek, tabáček… Nebo jak to je v té písničce.

 

Kvalifikace 2

Ve formulích Roman Krejčí v čele. Marie Szostková se dostala na druhé místo, a to je hodně dobrý výsledek a posun vpřed. Víťa Hola jede i tuto kategorii. Ale zatím je pátý. Do 10ky se dostal zatím i Ondra Hubáček.

Hobby je pohodovka. Zde se do čela dostal Petr Zvejška. To je poměrně překvapení. Marek Frič je v 10ce nejlepších. Je tam i Milan Cendelín, Karel Novosád, Míra Matějus st. Nicolle Luc je na poslední pozici.

TC Open – Víťa Hola udává tempo. 22 kol s ním najel jen Vašek Sauer, který si drží druhé místo v pořadí. Na třetí místo se posunul Martin Bábovský st.

""

Kdo má helmu se stěrači ?

 

TC Stock – zde se mi povedlo před jízdou zkratovat regulátor. Ale byl vypnutý a přežil to. SP CIrtix Club je dobrý materiál. Velmi těsný souboj mezi Jardou Kopeckým ml. a Pavlem Martincem. Vícha Jakub jede po dlouhé době onroad a čtvrté místo dobré. Pojel matadory pana Kubrta a pana Vykutila.

World GT je v režiji Luďka Szostka. 21 kol s ním najel jen Jarda Kopecký ml. Libor Holub bude třetí a za ním je časová mezera.

Yokomo GT – Roman Krejčí nyní mimo pořadí testoval model 1/12. Jel ohleduplně a byl hodně rychlý. V čele kdo jiný než Broněk Vykutil a pánové Groch a Augustýnek si dnes jedou pro body do celkového pořadí seriálu.

 

Kvalifikace 3

F1 – Tomáši Hejmánkovi upadlo za jízdy kolo. Spěchal do depa na opravu. Mira Meloun st jezdí bez přítlačného křídla. A zde vidíte 10 nejlepších pilotů A finále:

1 Krejčí Roman
2 Szostková Marie
3 Rajdus Tomáš
4 Hola Vítězslav
5 Hejtmánek Drahoslav
6 Novák Petr
7 Cendelín Milan
8 Hubáček Ondřej
9 Maňoušek Patrik
10 Matiášek Aleš

""

Ladislav Mlčák dnes jede kategorii F1

 

Hobby – i zde již víme, kdo bude v A finále. A že to bude boj na prvních místech:

1 Bidovský jun. Aleš
2 Zvejška Petr
3 Kopecký st. Jarda
4 Cendelín Milan
5 Janíček Martin
6 Matějus st. Míra
7 Novosad Karel
8 Mader Jaroslav
9 Bačík Milan
10 Frič Marek

TC Open – Víťa Hola TQ. Ovšem Vašek Sauer jede velmi dobře. A i Pavel Novotný. Uvidíme, kdo ukořistí místa nejvyšší.

1 Hola Vítězslav
2 Sauer Vaclav
3 Novotný Pavel
4 Bábovský starší Martin
5 Novotný Petr
6 Pykal Filip
7 Maléř Luděk
8 Hejtmánek Drahoslav
9 Neubauer Jaroslav
10 Uher Filip

TC Stock – velmi těsný souboj mezi Markétou Vítámvásovou a Filipem Rajdusem. Do poslední chvíle nebylo jasné, kdo zvítězil. Nakonec to byl Filip. A TOP 10 ? Radek Voda jízdu nedokončil, bohužel.

1 Kopecký Jaroslav
2 Martinec Pavel
3 Vítámvás Michal
4 Zvára Martin
5 Vícha Jakub
6 Vykutil Bronislav
7 Voda Radek
8 Vítámvásová Markéta
9 Rovný Petr
10 Rajdus Filip

World GT – tak zde jsou všichni ve finále A. A TQ patří Luďkovi Szostkovi.

1 Szostek Luděk
2 Kopecký Jaroslav
3 Libor Holub
4 Janíček Martin
5 Peška Milan
6 Groch Jiří

""

 

Yokomo GT – tři veteráni – název dle pohádky. Všichni ve finále. Ale asi nuda. Śkoda – pohodová kategorie.

1 Vykutil Bronislav
2 Groch Oldřich
3 Augustýnek Vilém

 

Finále 1

F1 – v B finále Jan Szostek s dostatečným náskokem porazil Ladislava Mlčáka a Miroslava Křížka. V A finále s převahou Roman Krejčí před Víťou Holou a Marií Szostkovou. Pěkná jízda a pěkná podívaná.

Hobby – v B finále junior David Novák hladké vítězství nad soupeři. Marian Sedlák a David Káňa se mu dívali na zadní část vozu. A finále: trochu nervozity na tribuně. Nakonec se vztekal Aleš Bidovský ml. V cíli první Jarda Kopecký st. před Milanem Cendelínem a Mírou Matějusem st.

TC Open – B finále: Saša Žvak vs Zbyněk Krasl. Nakonec lepší Saša před Zbyňkem. Michal Kafoněk třetí. Tento pilot jezdí stabilně v B finále. A finále: dohled Pavla Magdy nad jízdou a napomenutí za zkrácení tratě. Víťa Hola a Vašek Sauer hráli v jízdě prim. Oba se mírně utrhi zbytku po startu. Pak chybka Vaška Sauera a Víťa mohl jet v klidu. Martin Bábovský st. vs Pavel Novotný. Čestný souboj.

TC Stock – C finále: Petr Novák zvítězil před Lukášem Formánkem a Tomášem Janečkem. Já točil záběry s Vilémem Augustýnkem. Exklusivní onboard záznam z mého SLS AMG GT3. B finále: zde se naháněl první Zdeněk Zikmund a druhý Jirka Pavlovec. A finále: Jarda Kopecký ml. první a jel poměrně v klidu. Tuhý boj však mezi Pavlem Martincem a Michalem Vítámvásem. Pavel druhý.

 

World GT –  Luděk Szostek v pohodě první s dostatečným náskokem před Jardou Kopeckým ml. a třetím Liborem Holubem. Veterán Milan Peška již na špičku nestačil.

Yokomo GT – tady nic moc akce. Pořadí Vykutil, Groch, Augustýnek. Karty jsou předem rozdány.

 

Finále 2

F1 – Jan Szostek se stal vítězem finále B. V A finále bude první Roman Krejčí. Druhý bude určitě Víťa Hola. O třetí se bude ještě bojovat. A to proto, že nyní dojel třetí Tomáš Rajdus. Před Marií Szostkovou.

Hobby – David Novák skvěle i ve druhé finálové jízdě. A tak se stal vítězem tohoto finále v této skupině. A finále: Zvejška, Bidovský ml. a Kopecký st. Zcela jasné pořadí po jízdě a nic není jasné. Milan Cendelín po prvním kole odstoupil

TC Open – B finále: Zbyněk Krasl zvítězil a zde je pořadí nejasné. Vítěze nemáme. A finále: naopak zde je pořadí na bendě známé: Hola, Sauer a Pavel Novotný. Start jízdy natočen z drona.

TC Stock – C finále: ztráta kamery GoPro z modelu, pak STOP and GO od Pavla Magdy. Ale jinak v cíli první Tomáš Janeček právě díky tomu, že jsem sestřelil vedoucího Petra Nováka… Kaji se !!! B finále: trochu nervozity na tribuně, jako by se jelo o diamanty. Ale vše dobře dopadlo, všichni dorazili do cíle. A první v cíli byl Jirka Pavlovec !!! Porazil Zdeňka Zikmunda. A finále: opakovaný start, kdy pod koberec zajelo hned několik modelů (natočeno z drona). Druhý start ok, ale Radek Voda měl handicap (upadlé kolo a nečistoty na pneu. Pak si všimněte, jak mu to na druhém startu plave. A nakonec jiné pořadí – Martinec, Vítámvás a Kopecký ml. Hmmm zajímavý vývoj a možná hrály roly i nervy z opakovaného startu.

World GT – i zde na prvních místech jasno: Szostek Luděk, Kopecký ml.. a třetí bude Libor Holub. Martin Janíček nyní zakončil pole.

Yokomo GT – opět stejná podívaná. Opět stejné pořadí.

""

Dnes je plno i na horní terase

 

Finále 3 konečné pořadí po posledním finálovém kole

F1

Vítěz finále B: Jan Szostek

A finále

1. Roman Krejčí

2. Víťa Hola

3. Tomáš Rajdus

 

Hobby

B finále: David Novák

A finále

1. Jarda Kopecký st.

2. Petr Zvejška

3. Aleš Bidovský jun.

 

TC Open

B finále: Zbyněk Krasl

A finále

1. Víťa Hola

2. Vašek Sauer

3.Pavel Novotný

 

TC Stock

C finále: Petr Novák

B finále: Zdeněk Zikmund

A finále

1. Jarda Kopecký ml.

2. Michal Vítámvás

3. Pavel Martinec

""

Sašovu fotogalerii najdete opět na rajčeti. Link bude na stránkách klubu RC Blansko a i zde

 

World GT

1. Luděk Szostek

2. Jarda Kopecký ml.

3. Libor Holub

 

Yokomo GT

1. Broněk Vykutil

2. Olda Groch

3. Vilém Augustýnek

 

Dnešní závod se blíží ke konci. Ještě nás čeká vyhlášení výsledků tohoto závodu a i ty celkové.

Zaslechl jsem, že dnešní závod nebyl úplně bez problémů a že někteří měli výhrady k průběhu závodu. Ale na druhé straně byl pořadatel tlačen časem (další akce vzápětí). Ovšem ani pořadatel to nemá lehké a buďme rádi, že je tento seriál. A celkově měl vysokou úroveň. Ale třeba já se bavil, zajezdil jsem si a protože nejedu o žádné body a poháry, jízda byla relaxační.

Video report bude k dispozici zítra.

Foto vítězů bude za chvíli.

Kromě vyhlášení vítězů proběhla na závěr tombola. A tím zimní seriál končí.