Pátý díl Open Challenge Praha 16.2.2014

Tomáš Bečvář


Jezdce přivítala technická trať z pera Michala Blahovského. Na startovní rošt se nakonec postavilo 65 závodníků (tedy strojů). Při konkurenci dalších závodů během tohoto víkendu, se jedná o velice potěšující účast. Díky pravidelné účasti jezdců z Německa, můžeme tento seriál označit za mezinárodní.

Kategorie 2WD:

O konečné umístění se zde utkalo celkem 18 jezdců včetně 4 juniorů. V kvalifikaci si vybral smůlu Martin Lepič, který po dojetí pouze jedné jízdy jel  v B finále. Od první kvalifikace bylo jasné, že o první místa se popere čtveřice Dostál Marcel, Lorenz Arnold, Mára Jiří a Blahovský Michal. Do A finále se nakonec probojoval pěknou jízdou i junior Nik Bečvář.

Ve finále B si napravil chuť Martin Lepič a jednoznačně ho vyhrál. V A finále předvedl Jirka Mára svůj vlastní závod a ostatní porazil rozdílem třídy. Na druhém místě se pak usadil Michal Blahovský před Arnoldem Lorenzem. Nik Bečvář se posunul na 6 místo a potvrdil tak správnou volbu firmy Astramodel, která ho zařadila mezi týmové jezdce TLR.

V kategorii senior obsadil krásné druhé místo Petr Vyhnálek.

 

Kategorie 4WD:

17 jezdců

Zde si první místo držel Kája Novotný již od kvalifikace. Stejně tak si podržel ve finále druhou příčku po kvalifikaci Michal Blahovský. Třetí příčka pak zbyla na Jirku Máru, který byl po problémech v kvalifikačních jízdách na sedmém místě. Z třetího místa po kvalifikaci si naopak o jednu příčku pohoršil Martin Kořínek.   B finále pak vyhrál Jan Petr.

I přes jasné vítězství Káji Novotného, bylo i zde možno sledovat krásné souboje, když se Kája probíjel na první místo.

 

 

Kategorie Short Course:

9 jezdců

Mezi autobusy (jak se také říká této kategorii) se nakonec z prvenství radoval Jožo Nováček. Zvítězil jak v kvalifikaci, tak ve finále před Jardou Petrovičem. Stejně tak si třetí příčku zajistil Michal Strnad.

Tato kategorie také přivítala nejmladšího účastníka závodu Dodíka Ťažkého.

 

Kategorie 1/8 Buggy:

Na startu nejvíce obsazené kategorie se sešlo 21 jezdců.

Od první jízdy bylo jasné, že si zde Kája Novotný nepřipustí žádné komplikace a jasně ovládl tento závod. Druhé místo si po kvalifikaci udržel Víťa Linhart. Třetí příčku stejným způsobem obhájil Jiří Garbaczewski. Na čtvrtou příčku se pak po pěkné a vyrovnané jízdě posunul ze sedmého místa po kvalifikaci junior Milan Mudra.

B finále vyhrál Jan Petr. C finále pak Vojtěch Krob.

Již zmiňovaná technická trať dělala problémy některým jezdcům především této kategorie.

Ovládnout výkon těchto strojů není jen jednoduché a i nepatrně přehnané přidáni plynu vedlo k nekontrolovanému letu mimo dráhu.

 

Celý den se o plynulý průběh staral Honza Blahovský.

Další závod se jede opět v této hale 16.3.2014.

Celkové výsledky naleznete na: http://www.myrcm.ch/myrcm/main?pLa=en&hId[1]=arv&dId[E]=15006&pId[E]=1