LESTR CUP – díl šestý

Tomáš Bečvář


Na startovní čáru se postavilo 87 modelů.

Velice potěšující byl počet juniorů ve startovním poli. Vzrůstající počet modelářského potěru je nejvíce patrný v kategorii HOBBY, která se tak s 24 stroji stala druhou nejpočetnější hned po 4WD (25). Kategorie 2WD a 1/8 byla shodně obsazena po 15 jezdcích. Nejméně obsazenou kategorií se tak tradičně stala SHORT COURSE s 8 jezdci.

Startovní pole dalo předpokládat náročný program. Celý den proběhl bez problémů a závod tak skončil v rozumném čase. K hladkému průběhu napomohl především dozor rozhodčího v podání Dalibora Valdera (a také přístup účastníků).

A jak se jezdilo?

Během celého dne proběhlo mnoho krásných soubojů ve všech kategoriích. O jednoznačném vítězi bylo dopředu jasno snad jen v kategorii Short Course, kterou ovládl Kája Novotný. Ten se také postaral o překvapení dne, když po dvou nedojetých kvalifikačních jízdách v kategorii 4WD jel B finále. Zde si pak pohrál se soupeři a do posledního finále tak nemusel již nastupovat. Své umění pak potvrdil nejen v již zmíněné kategorii SHORT COURSE, ale i v kategorii 2WD, kterou také jasně ovládl.

Pěknou jízdu bylo možno sledovat i dalších jízdách. Vyrovnaný souboj probíhal například i v B finále kategorie 2WD, kde se statečně držel svých zkušenějších soupeřů junior Nik Bečvář.

Při pohledu na jízdu C finále HOBBY a hlavně při pohledu na tribunu, kde si část jezdců musela pomoci podložkami pod nohy, se nemusíme bát o budoucnost tohoto „sportu“.

Tento RC potěr se statečně pral s technickou tratí a neposlušností modelů. V této konkurenci ne neztratila ani Klárka Kalvodová, která tak absolvovala svůj první závod.

Kromě Káji si vybral porci smůly i junior Milan Mudra, kterému souboji o přední příčky v poslední finálové jízdě přestal počítat čip.

Totální nasazení jezdců bylo hlavně k vidění ve finále kategorie 1/8, kdy to vypadalo na pokus o předčasné rozebrání tratě.

Při závěrečném ceremoniálu proběhla i gratulace Anežce Daňhelové ke krásným dvanáctým narozeninám. Tímto se připojujeme ke gratulaci.

 

Konečné výsledky naleznete na http://www.myrcm.ch/myrcm/main?pLa=en&hId[1]=arv&dId[E]=13968&pId[E]=1

 

Další díl tohoto seriálu nás čeká 1.3.2014

PS: Pokud máte doma také vhodný model, tak neváhejte a přijďte si také zazávodit.