2014.02.08 – RCEJ Karlovice

Karel Martinec


Před 14 dny přislíbili účast oba redaktoři z Masters. Jak Igor, tak i Radek. Nakonec se Igor omluvil, že pojede na zahajovací závod offroad RAYBEC Teamu RC do arény v Letovicích. Radek se rovněž omluvil, i když jsem mu přichystal podvozek Xray 1:18 i s vysílačkou do kategorie Stock 4WD. Stačilo tedy jen sednout do auta a přijet. Letošní zimní počasí přeje virům a tak se další přihlášení museli omluvit pro nemoc z virového onemocnění (Halasz, Malíková, Pazdera a další). Účast se neprojevila jen virovým onemocněním ale i jinými. Janoš nemocný se zády a Maňák s očima. Diblík byl pracovně vytížen. Ondra Vomlel s Martinem Myšičkou se omluvili. Matyáš Blažek se vrátil z lyžáku a Mikuláš Nesládek se neměl jak dopravit na závody, jelikož jeho táta Petr neměl k dispozici auto a neměl ho jak přivézt. Pak se není čemu divit, že účast byla opravdu malá. Lákal jsem ještě Kubu Šimurdu a ten přislíbil, že se přijede podívat.

Všichni účastníci až na Pavla Martince a Jana Kupského dorazili na závody již v pátek večer, aby pomohli postavit dráhu. V sále zatopeno a teplo. Po stavbě dráhy jsme si zašli na guláš do restauračního zařízení, který nám uvařil místní hospodský s manželkou. Pivko k tomu a na viry slivovičku. Někteří upravovali podvozek dlouho do noci. Já zatím připravil časomíru, abych měl v sobotu větší klid.

Ráno jsme si všichni pospali a první vstávali až po 7 hodině. Po 8 přivezl Radim syna Honzu a mého syna Pavla. Za to mu moc děkuji.

Před samostatnými kvalifikačními jízdami nechávám čas k tréninku a samostatnému nastavení podvozků.

Milan Parák zapůjčuje Honzíkovi Kupskému model 1:24, který patří jeho synovi Víťovi. Motorizací patří do kategorie Open, ale po stáhnutí výkonu motoru na 70%, na vysílačce bude moci tento podvozek otestovat. Honzík tak jede 2 kategorie.

Honzík v první kvalifikační jízdě ukázal, že dovede s dvojkolkou zajet a porazil Milana.

V kategorii Stock 1:18 se v Karlovicích letos objevil i Richard Hladký, kterého přivezl Milan Parák. Ten si rovněž vedl velmi dobře. Po dojetí kvalifikačních jízd mu patřilo krásné druhé místo za Pavlem. V průběhu kvalifikačních jízd volám Radkovi Šimurdovi, jestli přijedou. Sdělil, že ano, a berou sebou i model. Po dojetí kvalifikačních jízd se jdeme naobědvat do přilehlé restaurace. K obědu je připraven hovězí vývar v podobě polévky a vepřový nebo kuřecí řízek. Jako příloha je k výběru bramborová kaše, brambory, a nebo hranolky.

Po obědě se rozjíždí finálové jízdy. Jelikož čekám na příjezd Kuby, tak rozděluji kategorii Stock na 2 skupiny. Ve skupině A pojede Pavel, Kuba a Ríša. Ve Skupině B se na startu objeví Honzík,Laďa, Matěj a děda Hrnčíř. Jako první startují formule. Na start se postavili Petr, Svaťa, Milan a Laďa, V kategorii 1:24 Expert se na startovní čáru postavili Honzík, Milan a děda Hrnčíř. Svaťa odjel pouze jednu kvalifikační jízdu a pro poruchu na servořízení již do finálovek nenastoupil.

První finálovou jízdu kategorie 1:18 Stock skupinu A jsem pozastavil a čekal na Kubu. Mezitím pokračovali formule ve druhé jízdě. Po příjezdu Kuby jsem nechal jet i skupinu A.

Ve finálovkách měl smůlu Ríša, který 2 jízdy nedojel.

Kategorii Expert vyhrál Honzík, i když měl silnější motor a stáhlý výkon.  Určitě tak měl velkou radost, že dokázal vyhrát s modelem, který řídil poprvé.

Formule ovládl jako obvykle Petr. Druhému Svaťovi dal v celkovém součtu jízd 6 kol.

Nejpočetnější skupinu Stock 4WD vyhrál Kuba (jel mimo pořadí) před Pavlem. Oba najeli stejný počet kol 111. Za nimi dojel Laďa, Honzík a Matěj. Za nimi pak Ríša a děda Hrnčíř.

Celkové výsledky najdete na stránkách RCEJ v sekci přihlášky a výsledky nebo na tomto odkazu ZDE.

Děkuji všem, kteří se závodu zúčastnili a pomohli se stavbou dráhy.

Další poslední závod se jede 15.3.2014 opět v Karlovicích. Účást už přislíbili Karel a Martin Kratochvílové a Tomáš Brodský. Tomáš se na dnešní závod přijel podívat a prostředí se mu líbilo. Snad jim do toho něco jiného nepříjde.

Tímto vás zvu na poslední závod  zimního seriálu RCEJ. Přihlášky najdete v sekci „Přihlášky“ nebo na tomto odkazu ZDE.

Komletní fotogalerie zde: http://rcejunkove.rajce.idnes.cz/2014.02.08_-_RCEJ_Karlovice/#

Video pak na stránkách pořadatele: http://rcejunkove.cz/index.php/clanky/485-2014-02-08-rcej-karlovice