Grof s Pelikánem vedou celkové pořadí Rebels Race

Zdeněk Beneš


Seriál závodů elektro onroad modelů Rebels Race, který se v letošní zimě jezdí ve sportovní hale v Trutnově, má za sebou první polovinu, a tak se můžeme podívat na průběžné pořadí seriálu po čtyřech závodech. Do konce sezóny se ještě pojedou tři závody, nejbližší již tuto sobotu 8. února.

Závody Rebels Race se jezdí v kategoriích Open, Stock, Hobby, Formule a GT. Mladí závodníci – junioři mají svojí samostatnou rozjížďku, aby si děti zajezdily společně a užili si vlastní závodění. Zajezdíte si více – závod se jede na 4 kvalifikace a 3 finále. Navíc má každý možnost přijet již v pátek večer, trénovat na postavené dráze a následně i přespat přímo v hale – a to zcela zdarma! Samozřejmě nechybí fair-play závodění, komentář všech jízd, depa přímo u dráhy a na závěr každého závodu i losování tomboly o věcné RC ceny. Na závěr celého seriálu jsou připraveny velké poháry, takže se body z každého závodu opravdu počítají:-)

Nejrychlejší Openy vede Petr Grof

Mistr republiky Petr Grof vede nejvýkonnější kategorii Open, když dokázal zatím vyhrát dva závody. Na paty mu ale pokaždé šlape Víťa Hola, který vyhrál zatím jednou a celkově ztrácí na vedoucí pozici 30 bodů. Třetí místo má Kuba Mrázek, který se zatím jednou podíval na stupně vítězů, jinak je to pravidelný účastník finále A. Skvělé čtvrté místo drží Tomáš Svoboda, když se mu povedl hlavně první závod a také nikdy nechybí v nejrychlejším finále. Pětku nejlepších uzavírá Martin Ševčík, jež se probudil hlavně v posledním závodu, tak snad mu forma vydrží! O nejlepšího juniora se zatím dělí Matěj Šulc s Lukášem Nesétem – mají stejně bodů. V kategorii Old Boys je o bod na čele Jirka Kolman před Ivošem Gombíkem. Do celkového pořadí se zatím zapsalo 45 závodníků.

Vyrovnané Stocky zatím patří Alešovi Pelikánovi

Tři vítězství má na kontě pardubický závodník Aleš Pelikán, který za sebou vždy nechal zatím druhého Jirku Tlustého nebo třetího Standu Němečka. Všichni tři zároveň patří mezi nejlepší závodníky kategorie Old Boys. Skvěle se vpředu pokaždé drží i Martin Zvára, určitě velkým překvapením je průběžná pátá pozice Míry Loupého. Nejlepším juniorem je celkově šestý Lukáš Sokol z Náchoda před Matějem Bendou a Ondrou Kohoutkem. Celkově se do pořadí zapsalo 42 závodníků.

Hobbíkům vládne Milan Maksymov

Mezi závodníky se stejnosměrnými motory HPI Saturn 20T zatím vládne Milan Maksymov, na paty se mu ale snaží šlapat nadějný mladík Milan Ptáček, jež dokázal už jednou Milana porazit. Třetí pozici má stálice kategorie Hobby Pavel Koch, když na čtvrté místo zatím odsunul Vláďu Riegera. Dopředu se postupně posouvá průběžně pátý Vojta Komárek. Celkově se mezi hobbíky zapojilo zatím 18 závodníků.

Nejlepším Hobby juniorem je Honzík Pulščák

Honza vyhrál první dva závody a je zaslouženě na čele průběžného pořadí, druhý Ondra Kohoutek vyhrál třetí závod a určitě ještě bude o celkové vítězství bojovat. Třetí místo drží Marek Frič, čtvrtý je asi nejmladší účastník závodů Rebels Race Míša Wolf. Všem v posledních dvou závodech ukazuje svoji rychlost a určitě i talent Dan Pelikán junior, který vyhrál poslední závod.

Formule na gumových kolech vede Víťa Hola

V letošní zimě se na závodech Rebels Race začalo jezdit s formulemi s gumovými koly a rozrůstající se pole naznačuje, že by se ve formulích opět mohlo blýskat na lepší časy. Suverénem kategorie je Víťa Hola, který zatím nepoznal nic jiného než chuť vítězství. Druhý je Béda Semián před dalším veteránem Jirkou Ročňákem. V pořadí formulí je zatím osm jmen.

Celkové pořadí všech kategorií najdete na stránkách www.teamrebels.cz, kde nechybí ani další informace o závodech Rebels Race. Do konce sezóny nám zbývají tři závody – 8. 2., 15. 3. a 19. 4. Poté se závody Rebels Race přesunou opět na asfaltovou dráhu do Náchoda. Ale to už hodně předbíhám.

Pokud máte čas a chuť si přijet parádně zajezdit do příjemného prostředí sportovní haly v Trutnově, rádi vás na závodech Rebels Race uvítáme. Náhradní díly a modelářské zboží, stejně jako dobře zásobený bufet od pátečního večera, jsou samozřejmostí. A v pátek večer můžete trénovat zdarma;-)

Váš Team Rebels