MSP On-Road v Bílovci

webbaker


Celková účast 60 závodníků a závodnic, nepotřebuje další komentář. A že byla opět v kategoriích 2WD vyšší účast (35), než v kategoriích 4WD (25), je pro sever Moravy naprostá samozřejmost. Navíc se tentokrát sešla v kategorii Open2WD opravdu vynikající účast, co se týká výkonu závodníků a tak dopředu nebylo vůbec jasné, kdo bude největším favoritem. Roman Krejčí jel s jiným autem, než se kterým běžně jezdí a jak ho postupně dolaďoval, tak se postupně zrychloval. Ale na „bednu“ to tentokrát nestačilo. Od 4WD si, pro tento závod, do 2WD „odskočil“ Kuba Šimurda a trošku provětral svého Pan-Cara. A opět se potvrdilo, že kdo umí, ten umí a je jedno, jestli jede 2WD, nebo 4WD kategorii.

V kategorii FšeStock se závodu zúčastnily celkem 3 závodnice, což je výsada pouze této kategorie. A Iva opět potvrdila, že se s ní musí počítat v boji „o bednu“. Premiéru si v této kategorii odbyl Tonda Hráček, který využil možnosti, jet tuto kategorii, jako svou druhou kategorii. Bez problémů zvládl nastavit svůj vůz na stanovený minimální čas na kolo a pak už mohl v poho jet „na plný plyn“. A rychlost, kterou mohl jet, aby „neprošvihl“ kolo, mu velmi vyhovovala, neboť jel moc pěkně a naprosto rovnocenně závodil s ostatními soupeři. Škoda jen, že jak ho, tak i Ivu, provázely během závodu drobné technické problémy. Kdo ví, jak by to jinak všechno dopadlo.

 

Na výsledky závodu možno mrknout zde:

http://vysledky.rcteamrychvald.cz/ZAVODY/VYSLEDKY/RK-RC-Dv175.htm

 

Závěrem patří velké uznání pořadatelům, kteří opět připravili zajímavou dráhu a perfektně zajistili průběh celého závodu. Ale na to jsme si už tak trošku v Bílovci zvykli 🙂