2013.12.21 – RCEJ Karlovice report

Karel Martinec


1.Kategorie 1:18 – formule 1 – 3 jezdci
2.Kategorie 1:18 – Stock 4WD – 10 jezdců
3.Kategorie 1:24 – Expert + Truck – 4 jezdci
V první kvalifikační jízdě nezaznamenávali 2 čipy průjezdy, i přestože pípaly při projetí smyčkou. Tento nedostatek se naštěstí podařilo odstranit. Celkem se jeli, 3 kvalifikační jízdy.
Ve formulích vévodil Petr Nesládek, přestože ještě dolaďoval nově poskládaný podvozek. Sobotní závod to byla premiérová jízda s novým podvozkem z dílny ALS Racing. Ve Stocku se dařilo Pavlovi Martincovi a Lukáši Diblíkovi. Lukáš byl v nevýhodě, protože jako jediný jel s dvojkolkou. Nedařilo se Mikuláši Nesládkovi, který měl neustále nějaké poruchy, a proto v kvalifikacích skončil na posledním místě. V té nejmenší kategorii se představili 2 trucky. S jedním jel Zdeněk Janoš a s druhým Tátoš Hájek. Nakonec byl Tátoš o sekundu rychlejší.
S „cesťáky“ bojovali mezi sebou Lukáš Diblík a David Maňák.

Pořadí po kvalifikačních jízdách.

Kategorie 1:18 – formule 1
1. Nesládek Petr
2. Vomlel Vladimír
3. Hájek st. Sváťa

Kategorie 1:18 – Stock 4WD
1. Martinec Pavel
2. Diblík Lukáš
3. Vomlel Vladimír
4. Vomlel Ondřej
5. Janoš Zdeněk
6. Kupský Jan
7. Blažek Matyáš
8. Malík Matěj
9. Malíková Jitka
10. Nesládek Mikuláš

Kategorie 1:24 Expert + Truck
1. Diblík Lukáš
2. Maňák David
3. Hájek st. Sváťa
4. Janoš Zdeněk

""

Po kvalifikačních jízdách byl v restauračním zařízení přichystán oběd. Na výběr byl kuřecí řízek s hranolkama a vepřové pečené maso s knedlíkem a zelím. Polévka vývar s nudlemi.
Po obědě se začalo opět závodit. Jeli se celkem 4 finálové jízdy po 6 minutách. Do konečných výsledků se započítávají 3 nejlepší časy, bez rozdílu, ze kterého místa a skupiny startujete. Vozy startují současně s odstupem cca jednoho metru současně. Byl jsem zvědav, jak si povede Mikuláš startující z posledního místa.
Mikuláš vyhrál všechny jízdy ve skupině „B“ s velkým náskokem před ostatními jezdci. Původně jsem chtěl Mikiho dát do skupina „A“, ale nebylo by to fér vůči ostatním. Druhý dojel ve skupině vždy dobře jedoucí Honzík Kupský, kterému znepříjemňovali druhé místo Matyáš s Matějem.  Matěj měl ve finálových jízdách potíže s motorem AMMO. Musel jsem 2x odložit start. Lukáš ochotně Matějovi pomáhal s opravou, za což mu moc a moc děkuji. Jitka si jela v klidu a užívala si jízdu. Vždy pouštěla ostatní před sebe.
Ve skupině „A“ bojovali o první místo Pavel Martinec a Lukáš Diblík. Pavel vždy dojel první o jedno kolo před Lukášem a zajistil si tak celkové prvenství. Jako jediný zajel čas na jedno nejrychlejší kolo pod 10 sekund. Zdeňkovi Janošovi v jedné jízdě nefungoval čip, a tak přišel o nejlépe zajetou jízdu. Laďa a Ondra Vomlelovi bojovali mezi sebou. Mikulášovi se nakonec podařilo dojet na 3. místě celkově, i když startoval s posledního místa na startovním roštu.
Ve formulích byl v nejlepší formě Petr Nesládek, kterému se velmi dařilo. Nedařilo se ovšem Svaťovi (Tátošovi) Hájkovi, který dvě jízdy nedokončil a skončil tak celkově na 3. místě.
V kategorii 1:24 cestovní vozy mezi sebou závodili, Lukáš Diblík s Davidem Maňákem. Jednou vyhrál Lukáš a tři krát David. V celkovém pořadí zvítězil David se stejným počtem kol před Lukášem.
S „Trucky“ jeli jen dva jezdci. Tátoš a Zdeněk. Obliba s těmito modely ale velmi stoupá na popularitě. V první jízdě Zdeněk nenastoupil a tak si Tátoš připsal 2 vítězství. Poslední 2 jízdy vyhrál Zdeněk. Celkové prvenství si nakonec odvezl Tátoš.
Po skončení všichni pomohli s úklidem a na řadu přišlo vyhlášení výsledků.

Výsledky po finálových jízdách.

Kategorie 1:18 – formule 1
1. Nesládek Petr – 92 kol
2. Vomlel Vladimír – 78 kol
3. Hájek st. Sváťa – 67 kol

Kategorie 1:18 – Stock 4WD
1. Martinec Pavel – 103 kol
2. Diblík Lukáš – 100 kol
3. Nesládek Mikuláš – 88 kol
4. Vomlel Vladimír – 85 kol
5. Vomlel Ondřej – 83 kol
6. Kupský Jan – 77 kol
7. Blažek Matyáš – 73 kol
8. Malík Matěj – 69 kol
9. Janoš Zdeněk – 69 kol
10. Malíková Jitka – 67 kol

Kategorie 1:24 Expert + Truck
1. Maňák David – 80 kol
2. Diblík Lukáš – 80 kol
3. Hájek st. Sváťa – 74 kol
4. Janoš Zdeněk – 73 kol

Další závod se jede 4.1.2013 opět v Karlovicích.

 

Další foto zde : http://rcejunkove.rajce.idnes.cz/2013.12.21_-_RCEJ_Karlovice/#