Open Challenge Praha se blíží

Jan Domanský


Vážení závodníci,
3. závod druhého ročníku seriálu OPEN Challenge 2013 je před námi. V době mezi vánočními svátky a Silvestrem tak můžete opustit gauč a plné mísy dobrot s vidinou příjemně stráveného víkendu mezi RC závisláky. Dovolujeme si Vám následujícími řádky připomenout to nejdůležitější, co je s tímto závodním víkendem spojené. Prostorná hala o rozměrech 50×24 metrů s parkovištěm a dobrým přístupem, možností ubytování a stravy se pro Vás stane útočištěm pro tento závěrečný závod seriálu. Pro ty z Vás, kteří se k nám chystají poprvé jen uvádíme, že hala v Praze-Ruzyni je svými rozměry nadprůměrná, dostupná ze všech stran po pražském okruhu, takže není potřeba se proplétat vnitřní Prahou. Dostatečný prostor Nám umožňuje nejen dostat rozměry dráhy na přívlastek „největší v ČR“ (koberec je 22×30 m pro ONROAD a 20×35 m pro OFFROAD), ale zároveň Vám poskytne dostatečně prostorné depo přímo u okruhu. Galerie – ochoz, ze kterého se pilotuje je přístupný přímo z prostor haly a není tedy nutné nic obcházet. Cílem Vaší cesty, je adresa Praha-Ruzyně, ulice Drnovská 19/43. Na obrázku níže máte veškeré potřebné informace k přístupu a parkování v nové hale.

V pátek jako vždy postavíme trať pro Onroad závody a vy si kolem 23:00 hodiny budete moci bezplatně zatrénovat a připravit se tak na sobotní závod.

Tak jako v loňském roce budete mít možnost pro sobotní Onroad závod zapůjčení modelů DARE RC s karoserií PEUGEOT 207 nebo 208 a soutěžit v kategorii HOBBY PEUGEOT Cup, která je určena především pro naprosté nováčky, kteří si mohou i nadále plnit krevní oběh adrenalinem ze závodní jízdy.

Rovněž i vy všichni, kteří budete mít svůj model splňující podmínky jízdy v hobbíkách a navíc budete mít model vybavený touto karoserií máte možnost bodovat a poprat se o bednu v PEUGEOT Cupu . Pro zájemce jsme připravili k zapůjčení 20 kompletních modelů za částku 600,- Kč včetně startovného. Pro ty kdo nebudou mít vlastní nabíječku a přijedou opravdu „s rukama v kapsách“ pak bude opět připraveno i nabíjecí centrum tak, abyste byli schopni nabít pohonné akumulátory a mohli v pohodě odjet další jízdy. Část připravených podvozků DARE RC je zájemci opět zamluvena, takže vy co ještě váháte a nemáte připravený model pro tuto kategorii, která Vás třeba oslovila kontaktujte Nás. První cupový závod v ČR pořádaný se srovnatelnou technikou tedy pokračuje, a jeho osud je především na Vás závodnících. Nováčci si zde mají možnost vyzkoušet co to je závodit a vy co nemáte chuť na závodech věčně laborovat s nastavením podvozků nebo nezvládáte rychlejší modely ať už díky zkušenostem nebo věku máte možnost si rovněž pohodově zajezdit s minimálními náklady. Všichni závodníci, kteří přijedou na závod již v pátek nebo v sobotu večer mají možnost ubytování v hotelu a příznivou cenu. Jenom připomínáme, aby jste si nezapoměli ubytování včas zarezervovat. Oproti závodům v Brandýse si sebou budete muset tak jako na jiných závodech přivézt stolek a židličku. Prodlužovák a přezůvky jsou pak samozřejmostí.

Po ukončení závodů Onroad bude ihned v sobotu večer stavěna dráha pro nedělní závod Offroad. Vzhledem k velikosti haly můžeme potěšit i závodníky této kategorie, především pak osmičkáře, že dráha bude postavena také na větším prostoru, a tím si s svými „mazlíčky“ užijete zcela jistě daleko více zábavy. Ilustrační obrázek dráhy z minulého ročníku – plocha zátěžového koberce má rozměry 35×20 metrů, což je v České republice největší indoor plocha na které se offroady jezdí.

Vy kdo si bude chtít zatrénovat na tyto závody budete tak moct v průběhu sobotního večera po jejím dostavění. Kdo se zúčastnil některého závodu offroadů nám jistě může potvrdit, že dráha je postavená s ohledem na maximální bezpečnost nejen modelů, ale i Vás jezdců a nasazovačů, tak aby se minimalizovalo nebezpečí případného zranění. Dráha je postavená na speciálním zátěžovém koberci a atraktivitu skoků nebo tzv. paraboly si již mnozí v Vás na našich závodech vyzkoušeli. Na minulém závodě pak přibylo ještě křížení dráhy, které si všichni jezdci velice pochvalovali. Tak jako pro ONROAD závody, tak i na OFFROADY je NUTNÉ si sebou kromě prodlužováku a přezůvek přivézt i vlastní stolek a židlicku !!!!

Tribuna pro jezdce je v hale v Ruzyni na balkonu – chceteli ochozu, který je přístupný z prostoru haly. Nemusíte tak nikde nic obcházet a z depa vystoupáte rovnou na tribunu, kde bude mít každý opravdu dostatek životního prostoru. Fotografie vám přiblíží, jak tribuna vypadá a jaký je ne ní přístup.

Občerstvení je zajištěno v restauraci, která je součástí haly. Vy co hledáte pak ještě víkendové poklábosení mimo závodní areál si jistě najdete v okolí haly nebo dál v hluboké Praze dostatek možností jak vyplnit nekonečnou předzávodní noc :-)))….

Závěrem tedy krátké shrnutí:
Prostorné depo pro závodníky, z kterého vidíte na dráhu. Židle, stolky, prodlužovací kabely a přezůvky si přineste sebou. Občerstvení v restauraci včetně teplého jídla zajištěno. Náhradní díly na modely SERPENT, XRAY,DARE RC a Associated budou k dostání přímo na závodech a rovněž tak běžné modelářské příslušenství (pneu, mazání, karoserie, elektronika….).

V případě dotazů či jakýchkoli nejasností Nás neváhejte kontaktovat na telefon  773 333 333  (Honza Domanský) nebo na email: jan@domansky.cz .

Takže vy co se chcete o víkendu 27. – 29. 12. 2013 pohodově bavit začněte chystat svoje modely a pak už Vám zbývá pouze nacvakat do navigace adresu Drnovská 19/43, Praha a vyrazit za zábavou…

P.S. : na úplný závěr jen informace, že při vyhlášení výsledků bude udělena speciální cena – nejlépe vyzdobené depo (světýlka, vánoční ozdoby popř kostým.. 🙂 )

Na viděnou s Vámi se těší tým pořadatelů