Lestr Cup 13/14 v první polovině

Tomáš Bečvář


Nejspíše předvánoční atmosféra a souběžné pořádání několika dalších závodů se podepsala na účasti. Na startu se tak představilo 62 strojů v pěti kategoriích.

Nejvíce obsazenou kategorií se tentokrát stala kategorie 1/10 4WD (23) před 1/8 (13). Následovala pak kategorie Hobby (11), 2WD (8), Short Course (5).

Vzhledem k počtu účastníků bylo během ranní rozpravy dohodnuto, že se pojede na 4 kvalifikace a tři finále. Rozhodčí Dalibor Valder sice navrhoval čtyři finále, ale toto řešení okamžitě zavrhl hlavní organizátor Vašek Strupek.

Během dne provázela jezdce doprovodná hudba a přenos aktuálních výsledků na plátno. Další novinky letošního seriálu. Jsem zvědav, čím nás pořadatelé překvapí na dalším závodě.

 

A jak se závodilo?

 

1/8:

Kvalifikaci této kategorie s přehledem ovládl navrátilec Kamil Řečínský. pozici si pak získal Václav Turek před juniorem Martinem Pajzlem.

Ve finále si první pozici udržel Kamil Řečínský. Druhou pozici si pak získal  Petr Jan před juniorem Milanem Mudrou. Václav Turek po problémech v první i druhé finálové jízdě nakonec obsadil celkové čtvrté místo.

1/10 2WD:

Kategorii 2WD zcela jednoznačně ovládl Kája Novotný. Stal se nejen vítězem kvalifikace, ale i finále. Stejně tak si počínal Jirka Mára na druhém místě. Třetí místo si v kvalifikaci získal pro sebe Pavel Braun před Marcelem Dostálem. Ve finále se však dostal Marcel před Pavla.

Další jediná změna v pořadí se odehrála na šestém a sedmém místě, kdy se ve finále posunul junior Nik Bečvář před Martina Lepiče.

1/10 4WD:

V kategorii 4WD se opakovala situace z předešlé kategorie. Akorát si první dvě pozice prohodil Kája Novotný s Jirkou Márou. Tentokrát nedal nikomu šanci Jirka Mára. O třetí místo bojoval Lukáš Zeman s Honzou Domanským.V kvalifikaci se radoval Lukáš, ve finále pak Honza.

Hobby:

Zde bylo pořadí po kvalifikaci následující: 1. Pokorný František, 2. Vondráček Jakub, 3. Strnad Michal. Jakub Vondráček bohužel nemohl z technických důvodů zasáhnout do finále. Vítězem se tak stal Michal Strnad před Františkem Pokorným. Třetí místo pak získal Petr Vetešník (dojel 3x druhý).

Short Course:

S trochou nadsázky lze tuto kategorii rozdělit na trénink Káji Novotného a závod ostatních. Vítězem se jednoznačně stal Kája. Druhé místo pak získal Strnad Michal před Jakubem Vondráčkem.

Celý den proběhl v pohodovém duchu.

Musím na tomto místě smeknout před Daliborem Valderem za neúnavné opakované vyvolávání nasazovačů. Občas se také nestačím divit, jak někteří jezdci po dojetí okamžitě zapomenou že mají nasazovat. Někteří dokonce v zájmu podaného výkonu dokonce zapomenou i své jméno. Jinak si nelze vysvětlit situaci, kdy je opakovaně rozhodčím vyvoláván, ale dotyčný spokojeně sedí a kouká koho to vlastně volají.

Nakonec vše ale proběhlo ke spokojenosti všech účastníků.

Během vyhlášení výsledků došlo k závěrečné tombole, kdy si vítěz odnesl model DEX210.

Dále pak došlo k poděkování a drobnému ocenění jezdce Teamu Lestr Models juniora Nika Bečváře od Vaška Strupka za reprezentaci na MČR.

Závěrem bych rád poděkoval pořadatelům kolem Vaška Strupka za skvěle připravené závody.

 

PS: hurá do další sezóny….