Třetí závod seriálu Mibosport Cup 2013/14

RCmedia.cz


Zdenko Kunák, i přes drobné zaváhání v první rozjížďce, si v kategorii MODIFIED zajistil TQ pro finálové jízdy před, ve výborné formě jezdícím, Kubou Šimurdou a Davidem Nemčekem. Top-5 si v rozjížďkách vybojoval i Jaroslav Kopecký a Tomáš Marek. První finálovou jízdu s velkou převahou vyhrál Zdenko Kunák a vykročil tak k celkovému vítězství. Druhá finálová jízda byla již vyrovnanější a v cíli dělila pouhá vteřina od sebe vítěze Zdenko Kunáka a Kubu Šimurdu. Zdenko Kunák si tímto těsným vítězstvím zajistil celkově první místo v závodě. Ovšem i ve třetí finálové jízdě bylo stále ještě o co bojovat. Prozatím třetí David Nemček mohl pomýšlet i na druhé místo ovšem Kuba Šimurda toto nedopustil, třetí finále vyhrál a zajistil si druhé místo před Davidem Nemčekem. Finále B vyhrál Ladislav Lebánek.

Kategorii STOCK LRP již od rozjížděk vévodil David Nemček, který kvalifikaci bezkonkurenčně vyhrál a zajistil si TQ před Michalem Vítámvásem a polským jezdcem Wojciechem Rozwadowskim. I všechny tři finálové jízdy patřily Davidu Nemčekovi a to s velkým náskokem před druhým a nutno podotknout, stále se lepšícím, Michalem Vitámvásem a třetím Pavlem Martincem. Do pořadí na stupních vítězů mohl promluvit i  Wojciech Rozwadowski ovšem nedokončil první i druhou finálovou jízdu, ve třetí sice dojel pátý, ale celkově to stačilo pouze na deváté místo. Finále B STOCK LRP vyhrál Lacko Tóth.

I v kategorii YOKOMO GT opanoval s velkým náskokem kvalifikace jeden jediný jezdec. Ladislav Mlčák si velmi pohodlně zajistil TQ před Markétou Vítámvásovou a Igorem Vlahovičem. I všechny tři finálové jízdy vyzněly jednoznačně pro Ladislava Mlčáka a ten si pohodlně dojel pro celkové vítězství před Markétou Vítámvásouvou, která oznámila svůj úmysl přejít o kategorii výše do STOCK LRP a třetím Igorem Vlahovičem, který jako by ztratil potřebnou koncentraci na jízdu.

Kategorii FORMULE, s doposud nejnižší účastí, vyhrál Martin Szunyogh (AUT) před Antonínem Pospíchalem a Milošem Saturkou.

TQ v kategorii Off-road 2WD Buggy sice vybojoval Aleš Bayer ovšem jen těsně před Romanem Pudichem, kterému hodně náročná trať náramně sedla. Na třetí místo startovního roštu finálových jízd se postavil Martin Zvára. V první finálové jízdě dlouho vedl Aleš Bayer, ale po jeho chybě se do vedení dostal Roman Pudich a své vedení uhájil až do cíle. Druhá finálová jízda byla opět velmi vyrovnaná mezi Alešem Bayerem a Romanem Pudichem, kteří poodjeli zbytku startovního pole a rozdávali si to jen mezi sebou. Chladnější hlavu tentokráte zachoval Roman Pudich, neudělal žádnou větší chybu a dojel si tak pro druhé vítězství a mohl se radovat i z celkového vítězství v závodě, druhý dojel Aleš Bayer. Roman Pudich již do třetí finálové jízdy nenastoupil  a o to to měl Aleš Bayer jednodušší aby si vítězstvím upevnil celkově druhé místo, druhý dojel Martin Zvára, který si tak zajistil celkové třetí místo, třetí cílem projel Dominik Mašek. Finále B vyhrál Jaroslav Vala.

I v kategorii Off-road 4WD Buggy vybojoval v kvalifikacích TQ Aleš Bayer před Kubou Šimurdou a třetím Davidem Kuklou. Aleš Bayer si ve všech třech finálových jízdách pohlídal hned od startu své soupeře, kterým dokázal vždy poodjet a taktickou jízdou vyhrál všechny tři finálové jízdy a tedy získal i celkové vítězství v tomto závodě. Ovšem za jeho zády se neúprosně bojovalo o každou pozici. V první finálové jízdě dojel druhý Zdenko Kunák před Kubou Šimurdou. Ve druhé finálové jízdě musel Zdenko Kunák odstoupit a tak si druhé místo připsal Kuba Šimurda před Ludvíkem Kurečkou. Ve třetím finále dojel druhý opět Kuba Šimurda a i celkově mu tímto patřilo celkové druhé místo. I čtvrté místo stačilo Zdenko Kunákovi aby se postavil na třetí místo na stupních vítězů. Finále B vyhrál Erik Margony.

Ocenění nejlepší JUNIOR tentokráte získal Matěj Benda, cenu SPIRIT OF THE RACE obdržel Roman Pudich a speciální ocenění 18+ od portálu Masters obdržel Jiří Rybák.

Michal Bok, promotér MIBOSPORT Cup: „Ani jsem nepočítal, že by v  předvánočním shonu mohlo přijet závodit bezmála 80 pilotů. Všichni co přijeli si mohli vyzkoušet na on-road trati poněkud netypický profil, který i přes první rozpaky se ukázal jako velice „závodivý“ 🙂 i pro off-road jsme zvolili ne příliš jednoduchý profil se kterým se ne plně všichni srovnali a který dokonale prověřil schopnosti pilotů.

Jak si mohli všichni účastníci povšimnout, tak se začíná s přístavbou hrotovické arény, kde by v přistavované části haly měly být od příští sezóny nové prostory pro depa včetně stolů a židlí pro všechny piloty. I z toho důvodu je trošku omezeno parkovaní přímo před arénou. Pro parkování lze tedy využít i další parkovací místa buď přímo u hotelu nebo naproti cca 150m u autobusového nádraží.

Nyní bych již rád všechny pozval na vánoční Mibosport Cup, který se pojede na tradičním místě tedy v aréně hotelu SPORT-V-HOTEL v Hrotovicích 28.12.2013. Nezapomeňte se včas přihlásit!”

 

Foto: RCmedia © Šárka Tomanová