Druhé závody sezóny 2013-2014

Miloslav Pfeffer


Druhou adventní sobotu dalo osmnáct modelářských příznivců přednost sobotě strávené se stejnými příznivci dvou modelářských kategorií před  předvánočním shonem blížících se Vánoc. Na závody se přihlásilo 7 pilotů formule 1 a 11 jezdců v kategorii Mini Off Road. Mezi dospělými byli přihlášeni i čtyři junioři. Pavel holub, kterého mnozí znají z jiných kategorií, přivedl na dráhu svého syna Lukáše, který si nevedl na svých vůbec prvních závodech špatně.  Do tělocvičny se se svým modelem mini off roadu vrátil po delší prodlevě Zdenek Hanzlík, který obsadil hezké čtvrté místo, a Pavel Holub, který vyhrál kategorii F1. Dráha byla tentokrát velmi technická a tak pouze takřka desetimetrová rovinka byla jediným místem, kde dalo jet na plný plyn. Závodit jsme začali po deváté hodině a i se změnou dráhy mezi jednotlivými kategoriemi jsme do oběda stačili odjet všechny rozjížďky a první kolo finálových jízd. Celý závodní den probíhal v klidu a bez zbytečných konfliktů na dráze. K bezproblémovému průběhu celého dne jistě přispěla i přítomnost Jirky Těhníka, který stejně jako na prvních závodech při střídání kategorií na dráze řešil osazení i odstranění překážek a pokliček na dráze při střídání kategorií v jednotlivých rozjížďkách. Díky Jirkově pomoci jsem se mohl v klidu věnovat časomíře a svým modelům mezi jednotlivými rozjížďkami.

Petr Pšondr tentokrát vyměnil model mini off roadu za formuli a obsadil třetí místo. Bohužel pospíchal a tak na celkovém vyhlášení výsledků již nebyl a chybí na fotografii. Souboj mezi juniory v kategorii mini off roadů vítězně dotáhl do konce Viktor Vyhnálek před Dominikem Krutilem a Lukášem Holubem. Mladý Vašek Špitálský dojel mezi juniory na posledním, čtvrtém místě. Vašíkovým největším handicapem je jeho puberta a vzdorovitost, protože si nenechá poradit a jezdí si po svém, svým trucovitým způsobem.  Ač jezdí už asi čtvrtou sezónu, je nepoučitelný a styl jízdy nula-plný plyn a plná pravá-levá ke zlepšení nevede. Něco mezi tím použije jen vzácně, což je škoda pro jeho jízdní styl.

Na celkové výsledky závodu i celého poháru se můžete podívat na našich stránkách, výsledky ze dne pro krátkou informaci uvádím zde:

F1                         1.           Holub Pavel

2.           Roček Jakub

3.           Pšondr Petr

Jediný junior, Václav Špitálský dojel na sedmém místě.

MOR 2WD          1.           Vyhnálek Petr

2.           Krutil Filip

3.           Pfeffer Miloslav

V juniorech bylo pořadí následující:

  1. Viktor Vyhnálek (celkově 6)
  2. Dominik Krutil (celkově 9)
  3. Lukáš Holub (celkově 10)

Všem jezdcům a příznivcům automodelářského sportu přeji klidné prožití vánočních svátků a mnoho sportovních úspěchů v příštím roce. Se všemi jezdci obou kategorií se těšíme v novém roce na shledanou při dalších závodech našeho poháru.