On-Road v Bílovci 24.11.2013

webbaker


I přes to, že se tento závod jezdí v neděli, což neni zrovna „klasický“ termín pro závody a navíc se v sobotu jel závod v Hrotovicích, tak celková účast 58 závodníků, byla velmi dobrá.

Trošku se polepšila účast v kategoriích 4WD a je velmi dobře, že i kategorie Stock4WD se pomalu začíná mít k světu. Ale pořád platí, že na severu Moravy, jsou mezi jezdci, stále víc oblíbené kategorie 2WD. V kategoriích 4WD se celkem zúčastnilo 24 závodníků a v kategoriích 2WD celkem 34 závodníků, což je opravdu velmi dobrá účast.

Samozřejmostí na závodech v Bílovci je, že se závodu zúčastňují i závodnice a to v supr počtu (jedna si závod vyzkoušela zatím pod „pseudonymem“). Navíc jsou spíš v mladším věkovém intervalu, což je dobrým příslibem pro budoucí závody. Jak se budou postupně zlepšovat, tak brzy začnou šlapat na paty i „ostříleným“ závodníkům. Jedna to již předvedla i na tomto závodu.

Zvlášť kategorie FšeStock je mezi závodnicemi velmi oblíbená a pomalu se v ní tvoří „Ladies Cup“. Je velmi dobře, že tuto kategorii pořadatelé zařadili do seriálu. Je to totiž jediná kategorie, kde si „slečny“ můžou bez problémů krásně zajezdit s tím, co mají za RC model k dispozici a nikdo je nenutí si kupovat něco, co je pro nějakou jinou kategorii předepsané. Ono by to totiž dopadlo tak, že kdyby si musely pořizovat odpovídající techniku pro konkrétní kategorii, tak by na závody zřejmě ani nepřijely, neb buď by neměly odpovídající model, nebo by musely jet v kategorii Open, což by pro ně bylo vlastně likvidační. V této kategorii nemusí být závodníci zrovna na TOP úrovni, aby mohli bojovat o přední umístění. Minimální nastavený čas na kolo skvěle sedl Ivě, která zajela perfektní závod a po zásluze zvítězila.

 

Na výsledky závodu je možno se podívat zde:   http://vysledky.rcteamrychvald.cz/ZAVODY/VYSLEDKY/RK-RC-Dv173.htm

 

Pár fotek je zde:   http://06d.rajce.idnes.cz/Moravskoslezsky_pohar_-_Zima_2013_2014_2.Race_24.11.2013/

 

Kdo chce vidět finálovku Open2WD, může zde:   http://www.youtube.com/watch?v=9rvJjkGR3QM&feature=c4-overview&list=UUv9vndy6XLr_YRSoOHMc2Rw

 

A takto jezdí „Ladies Cup“:   http://www.youtube.com/watch?v=p8WYjcJYy3Q&feature=youtu.be

 

Můžeme se těšit, že i další závody budou probíhat ve stejně skvělé atmosféře a že si přijedou zazávodit i další závodníci, kterým to zatím ještě nevyšlo přijet.