HIT 94 Otrokovice 12.10.2013 report

Karel Martinec


Petr Novotný svolává brigádu na dráhu již ve čtvrtek, kdy je potřeba pozametat listí. Sešlo se nás celkem 6 lidí. Z tohoto počtu se 3 nezúčastnili sobotního závodu. Škoda jen, že nepřijdou na brigádu ti, co jsou členy klubu a závodu se zúčastní. Pavel mi rovněž ve čtvrtek řekl, že na závody nepojede. Docela mě to překvapilo. Zřejmě tušil, jak to pro něho dopadne. Podařilo se mi ho přemluvit a nakonec se mnou na závody do Otrokovic vyráží.

Vstup na dráhu byl pořadatelem vydán až na 8 hodinu, tak si mohli všichni přispat. Důvod byl zcela jasný. Ranní rosa a pozdější rozednívání. S Pavlem vyrážím již o půl 8 a na dráze jsme první. Jelikož máme klíče, tak si otvíráme a jdeme hned zametat listí. Chvíli po nás přijíždí i Petr a Pavel Novotní. Po další chvilce i Matěj a Jitka Malíkovi. Ti se rovněž zapojují do úklidu listí. Připojují se i další, kteří přijeli na závody. Zjišťuji, že jsem doma zapomněl doma fotoaparát. Požádal jsem tedy Kubu, zda by mi ho cestou nevyzvedl. A ten mé prosby vyslyšel. Ještě jednou díky Kubo. Dráha byla po nočním dešti mokrá a listí se lepilo na asfalt. Košťata byla k ničemu. Nejlépe fungoval shrnovač na sníh a zametač. Dráhu bylo nutné i vysušit. K tomu nám pomohly hadry a ruce. Dráhu se podařilo zbavit vody, ale byla stále mokrá. Počasí sice bez deště, ale zato zamračeno a vlhko.
Do závodů se postavilo celkem 42 jezdců. Docela slušný počet.

Vzhledem k časovému posunu bylo rozhodnuto, že se pojedou pouze 2 kvalifikační jízdy a 4 finálové. Pavel do první jízdy nechtěl ani nastoupit. Trať byla mokrá a obava, že se voda dostane do regulátoru, byla velmi reálná. Nakonec jsem přelepil elektroniku lepící páskou jak Pavlovi, tak i Matějovi. Pavel oznamuje, že ve finálovkách pojede v „B“ skupině z prvního místa. Myslím si o tom svoje. Jízda na dráze připomínala jízdu jak na driftovací dráze. Mazání a nahřívání pomáhalo na cca 4 kola. Pak to bylo kdo z koho. V první jízdě se nepodařilo zajet ani Kubovi Šimurdovi, který dojel až na 5. místě. Ani druhá jízda se Pavlovi nezadařila zajet, a tak do finálových jízd postupuje až v „B“ skupině z prvního místa. Jeho předpověď se mu vyplnila.

""

První finálová jízda byla obdobnou těch kvalifikačních. Druhé místo za Mirkem Šujanským vypovídá o všem. Mám pocit, že se na to Pavel „vykvákl“.  Do druhé finálové jízdy mu Kuba předává igelitový pytel a pneumatikami, aby si nějaké vybral. Ride stály na mokru za prd, a tak zkouší Corally. A ejhle, Tato pneu drží o moc lépe než RIDE. Počet zajetých 23 kol by Pavla vyneslo na druhé místo ve skupině „A“. Matěj nemá jiné pneu, a tak se musí smířit s tím, co má. Radím mu, aby tak při výjezdu ze zatáček netahal tolik za plyn. Nebude ho to na mokré dráze tolik přetáčet. Trať začala osychat až při posledních dvou finálových jízdách. Zrádná byla v tom, že polovana tratě byla oschlá a druhá polovina stále mokrá. Na tuto záludnost doplatila spusta jezdců, když své vozy dostaly do rotace kolem osy vozu. Krásně to bylo vidět na rovince, kde se jeden z vozů uprostřed rovinky otočil v plné rychlosti kolem své osy.

Při jízdách kategorie Open usedám na místo časoměřiče. Petr tak může jet tuto kategorii. Ve třetí finálové jízdě mu oznamuji, že mu nepočítá čip, a tak odstupuje. Asi jsem to neměl říkat, neboť bojoval o 4 místo. Útěchou mu byla poslední jízda, když dojel na krásném 3. místě. Ve finálových jízdách byl veden velký boj o první 3. místa. První pozici nakonec obhájil Kuba Šimurda

Konečné pořadí:

Open:
1.    Šimurda Jakub
2.    Novotný Pavel
3.    Lebánek Ladislav

GT LeMans
1.    Maléř Luďa
2.    Kavánek Ivoš
3.    Peška Milan

  1. F1
    Brodský Tomáš
    2.    Novosad Karel
    3.    Solanský Radovan
  2. Stock
    Španěl Jan
    2.    Španěl Roman
    3.    Bábovský Martin

Po vyhlášení výsledků závodů přišlo na řadu vyhlášení výsledků Formule 1 – Pohár Elišky Junkové, kterého se ujal Antonín Hráček.

Celkové výsledky najdete na tomto odkazu ZDE

Poté si vzal slovo opět Petr Novotný a vyhlásil výsledky celého seriálu. Tak jako při vyhlášení PEJ, tak i zde se rozdávaly poháry a medaile. Výsledky z letního seriálu HITu 2013 najdete na tomto odkazu ZDE.

Celková fotogalerie: http://rcejunkove.rajce.idnes.cz/2013.10.12_-_HIT_94_Otrokovice/#