RC Truck Race premiéra

webbaker


Meteorologové předpovídali velmi pěkné počasí, jen to ráno bylo hodně studené. Naštěstí pořadatelé předem posunuli začátek závodu o jednu hodinu, což bylo velmi moudré rozhodnutí. Závodníci si mohli v poho ráno pospat a pořadatelé měli dost času perfektně nachystat dráhu, včetně „nacukrování“, za což jim patří velká pochvala.

No a hlavně se kolegovi úspěšně podařilo dokončit nástřik nové Truck karoserie, se kterou si opravdu vyhrál a výsledek je fakt nádherný. Preventivně ji podlepil lepicí páskou, aby zmenšil riziko poškození, ale jak průběh závodu ukázal, šlo čistě o preventivní opatření, neb k žádným havárkám, v průběhu celého závodu, vůbec nedošlo a karoserie i po závodu byla stejně nová, jak před závodem.

Když Olda ráno svůj zbrusu nový Truck vybalil, tak se hned setkal se zaslouženým zájmem ostatních závodníků a to ještě Truck ani nevyjel na dráhu.

Díky tomu, že je kategorie FšeStock prioritně koncipována jak pro začínající závodníky, tak i pro jezdce, kteří se chcou krásně a bez nebezpečí rozbití svézt s modelem, který je blízký jejich srdci a se kterým by v jakékoliv jiné kategorii buď nebyli do závodu vůbec puštěni, nebo by museli jet v některé Open kategorii, což by se rovnalo likvidaci modelu, tak se mohla, bez nejmenších problémů, uskutečnit premiéra kategorie RC Truck Race.

Vidět dva kamiony jet v těsných soubojích, včetně nezbytných jemných kontaktů, byl opravdový zážitek. A aby mezi nima byl v cíli rozdíl 0,008s (Olda měl dojezdový čas 6:13.905s a Šumi 6:13.913s), byla opravdová paráda. I všem přihlížejícím se premiéra RC Truck Race velmi líbila a podle ohlasů bych se vůbec nedivil, kdyby se, příští letní sezonu, objevil na dráze nějaký další Truck.

Ti, kteří neměli to štěstí, vidět premiéru RC Truck Race na vlastní oči, mají možnost mrknout na video:

 

Velký dík rovněž patří kolegům, kteří byli ochotni natočit jednotlivé jízdy, aby jste se na to mohli mrknout i vy.