Prezentace modelů na srazu veteránů v Uníně

Josef Sperát


Dne 24.8.2013 se konala výstava veteránů u obce Uníň. My jsme dostali pozvání a s kamarády se domluvili, že na místo srazu dojedeme už v pátek den před akcí. Domluva se všemi byla na jedničku. V pátek dorazili na místo všichni v 7 hodin večer a hned jsme dostali od pořadatelů krásné místo na vystavování modelů.

Postavili jsme stany, nachystali si věci a usadili se u grilu. Večeři jsme zvládli na jedničku a doufám, že všem chutnalo. Během večeře nám bylo nabídnuto pozvání do budovy, kde zábava pokračovala. Dobrá parta lidí, a pivko – co více si přát.

No hodinky tikaly a po 2. hodině ráno byl přesun na noclech. Někteří spali ve stanech, já s Dejvem pod širákem. Ráno byl budíček v 7 hodin,  pobalili se stany a všechny věci a šlo se chystat na odpolední prezentaci. Díky Pepikovi, který zajistil stoly a odvezl nám naše modely. Na stoly se vystavila auta, rozložily se židličky, já složil naši malou autodílnu. Skotty dovezl kladivo a hřebíky a díky tomu jsme mohli vykutit pár přejezdů, houpačku a most. Bohužel tentokrát jsme museli hodně inprovizovat, protože akce byla dost narychlo a času je opravdu málo. Navíc člověk nevěděl, jaká bude spolupráce po první prezentaci, tudíž by byla hloupost vyrábět něco na jednu akci. Ten čas bychom radši věnovali expedici nebo rodině.

Akce měla začít ve 14 hodin a během 11. hodiny se pomalu začali shromažďovat veteráni. My pomalu chystali a užívali si hezkého dne. Kolem 14. hodiny akce vypukla a přícházeli první návštěvníci akce. Sem tam kolem nás projel nějaký veterán , kamarádi podávali informace ohledně modelů.

Během odpoledne byl program – spanilá jízda veteránů, poté barokní jízdna na koni a závěr byl silák Franta. Dále v programu bylo Miss Angelika a ve 20 hodin bylo losování tomboly. Aby bylo veseleji, hrál nám k poslechu DJ Booty Babes.

My ve 20 hodin už uklízeli a chystali se na cestu domů. Přeci jen toho bylo opravdu hodně a ještě nás čekala cesta k domovu. Na akci přišlo opravdu hodně pozorovatelů – jak na veterány tak i na nás. My se bavili , jezdili jsme na naší rychle postavené trati, sem tam si šli zajezdit s traktorem a pod.  Bylo by co psát, ale stejně nejvíce napoví fotogalerie. Jediné co bych tak rád poděkoval jak kamarádům z expedic za skvělý víkend a spolupráci, tak i pořadatelům za pozvání na akci a budeme se těšit v další spolupráci.