Mistrovství Německa modelů PRO 10

Roman Krejčí


Od středy v rámci volných tréninků a od pátečního rána oficiálně začíná Mistrovství Německa modelů Pro10, což jsou nejrychlejší modely aut, které se na asfaltu na klasických tratích po světě kdy pohybovaly. Podobně jako loni, i letos budeme mít pro české barvy svá želízka v ohni. Díky českému zastoupení Team Corally se letos kromě Romana Krejčího objeví v barvách Corally i Ondřej Kulhánek. Oba pochopitelně s podvozkem Corally 10SL ve verzi 235mm.
Jak prozradil Roman Krejčí, na tento závod se u nás velmi těžko připravuje. Z loňských zkušeností víme, že se modely osazují motory od 3 do 4,5 závitu nebo typu delta. Bohužel u nás není žádná trať, kde by se výkon těchto motorů dal využít, i adheze asfaltu není ve zdejších krajích ideální. Snad letos trochu pomůže fakt, že podle slov jezdců, kteří se účastnili warm-upu a zajížděli kola kolem 14 sekund, je dráha o něco pomalejší než loni a proto by mohl stačit i motor s 6,5T. Přesto jsou připraveny motory Orion 3.0T, Dualsky 5.0T a Speed Passion 4,5T a 6,5T. Oba čeští jezdci si budou svá vozidla zkoušet během závodu O pohár Jihomoravského kraje již tuto sobotu v Brně. Sice nepůjde využít výkon vozů naplno, ale určitě to pomůže v hledaní ideálních převodů a nastavení regulátoru.
Tyto speciály jezdí na západ od našich hranic vlastní seriál závodů, jejichž vrcholem je právě jediný mistrovský závod, který se letos pojede na autodromu AMC Hildesheim. Přihlášky byly již uzavřeny, startovné zaplaceno. Zatím je potvrzeno 32 startujích, ale dá se očekávat, že dalších zhruba 10 pilotů se hlásilo písemně a ve startovní listině přibudou až posléze. Loni se závodu účastnilo 43 jezdců. Závod bude možno sledovat na myrcm.ch pochopitelně online.
zdroj: Corally.cz