SHORTCOURSE – Hradec Králové – Malšovice

Tomáš Bečvář


Po debatě kam vyrazit za poznáním nové dráhy, padá volba na novou dráhu v Hradci Králové.
Tuto dráhu provozuje SHORTCOURSE Hradec Králové.

Po dohodě s Petrem Vyhnálkem vyrážíme v sobotu 20. 7. 2013 směr Hradec Králové. Vzhledem k umístění dráhy nedaleko městského okruhu jsem se spolehnul na nastudování cesty z internetu.
Dráhu nacházíme bez problémů. Dráha je umístěna ve sportovním areálu Sokola Malšovice, není  tak problém se případně zeptat na cestu.

Po příjezdu nás vítá Petr se slovy „kde zase jste“ (Jako pravidelně dorážíme na poslední chvíli).
Náš Nik byl původně přihlášen pouze do kategorie 1/10 Junior. Po dohodě s Petrem Vyhnálkem a Petrem Pšondrem, je pořadatelem přidána kategorie 2WD 1/10. Na startu této kategorie jsou nakonec čtyři jezdci  (Nik Bečvář, Petr Vyhnálek, Petr Pšondr a Miroslav Vejman).
Startovní pole 1/10 Junior čítá pět jezdců (Nik Bečvář, Viktor Vyhnálek, Ondra Matoušek, Theodor Walter a Marek Mil).
Dále se jede kategorie 4WD 1/10, SHORTCOURSE 1/10 a ostatní 1/10 (Open).

V kategorii junior předvádí Nik, že se již kamarádí se svou dvoukolkou LOSI22 a vítězí ve všech čtyřech kvalifikačních jízdách. Stejný výsledek předvádí i ve třech finálových jízdách. Na druhém místě se pak se stejnou pravidelností usazuje Viktor. Na třetím místě po tuhém boji nakonec končí Ondra.

Kategorie 2WD přináší pěknou podívanou během celého dne. Kvalifikaci s přehledem ovládl Petr Pšondr před Nikem a druhým Petrem. Finálové jízdy přinášejí překvapení, když bezchybnou jízdou získá vítězství v prvních dvou jízdách Nik a stává se tak jasným vítězem. Druhé místo pak drží Petr Vyhnálek před Petrem Pšondrem. O druhém místě tak rozhoduje třetí finálová jízda. Do čela se dostává Petr Pšondr. V poslední minutě však udělá jezdeckou chybu a propadne se na druhou pozici. Zde musím vyzdvihnout jeho smysl pro fair-play. Poté co se převrátí do protisměrné dráhy a je nasazen na tuto dráhu, férově se vrácí na původní úsek dráhy.

I v dalších kategoriích se odehrávají krásné souboje během celého dne. Výsledky těchto kategorií naleznete na stránkách pořadatele: www.shortcourse.cz

Závěrem musím pochválit pořadatele za skvěle připravenou trať. Celý závod se pak odehrál za krásného počasí v naprosto pohodové atmosféře.

Již se těšíme na další závody na této pěkné dráze.

PS: příště bude prodloužena

Další fotografie naleznete na http://tombardino.rajce.idnes.cz/