Určice Cup 28.7.2013 pohledem Karla Martince

Karel Martinec


Omluvil se Petr Nesládek s Mikulášem a Matyášem, dále Martin Myšička, kteří odjeli na dovolenou. Další stálí účastníci a to rodina Halászových se omluvila pro úmorné vedra. To se dá vcelku pochopit. Obzvláště, pokud je s tím spojené zdraví.

Při poslední návštěvě se Igorovi v Určicích líbilo, a tak dostal ode mne pozvání, svézt se opět s osmnáctinou. Igor toto pozvání přijal. Pan Matějka zapůjčil Igorovi kompletní auto, včetně vysílačky. Igor si ovšem vysílačku přivezl svoji a naladil podvozek na závod. Tátoš Hájek doma oprášil podvozek, se kterým již nejezdí, a zase ho zapůjčil Jitce. Mnou slíbenou vysílačku jsem zapomněl doma. Tak přišla vhod ta od pana Matějky. Tátoš tedy připravil Jitce celý model, aby se mohla zúčastnit se syny závodu. Po příjezdu Ládi Vomlela, který přivezl rovněž kompletní model, tak bylo vozů dostatek.

Pan Matějka připravil depa tak, že byli všichni ve stínu. Tátoš přivezl altánek a tak byla ve stínu a celá časomíra. Společně s panem Matějkou jsme pro jezdce připevnili deštníky, které je chránili před pálivými slunečními paprsky i při řízení modelů. Teplota vzduchu dosahovala ctihodných 36°C. Pavel změřil i teplotu trati a na displeji se objevila hodnota 65°C. Na takto rozpálený beton s takovou teplotou se nedalo ani stoupnout. Spousta z nás využila možnosti se ochladit v krytém bazénu.

Celý průběh závodu zaznamenal Igor v on-line reportu, který si můžete přečíst na tomto odkazu ZDE. Po vyhlášení závodů se všichni rozjeli k domovům.

Kompletní fotogalerie je k dispozici na rajčeti