Mibosport Cup Brno Bosonohy očima Karla Martince

Karel Martinec


Po velkém závodě v Trenčíně na ETS vyrážíme na další letní závod, tentokráte na Mibosport do Brna.

Po příjezdu už mnozí byli přítomni. Hledáme, kde si rozložíme depo. Rodina Vítámvásových nám nabízí místo naproti nich. Toto místo proto s radostí přijímáme. Michal Vítámvás dnes pojede svůj první závod s podvozkem Xray v kategorii 1:10. Markéta Vítámvásová bude řídit podvozek Yokomo GT v měřítku 1:12. Oba dva jsou velmi dobrými jezdci v kategorii Mini Z. Tak na tomto závodě si budou zvykat na větší měřítko.

Přijíždí i Igor Vlahovič, který se sveze v kategorii Yokomo GT 1:12 a samozřejmě bude psát on-line článek. Proto se nebudu opakovat a psát, co již někdo zaznamenal. On-Line článek na Masters ZDE. Mibosportu se zúčastnilo hned 6 jezdců, kteří startovali na mezinárodním závodě ETS v Trenčíně. Jsou to Radek Voda, Laďa Lebánek, Vlastimil Švec, slovenský úspěšný jezdec David Nemček, pořadatel Mibosportu Michal Bok a syn Pavel Martinec. Laďa Lebánek startuje v kategorii Modified a Michal Bok řídí závod. Zbývající 4 startují v kategorii Stock. Celkem v této kategorii startuje 10 jezdců. Počasí úmorné, teplota 36°C.

Jak probíhal závod, najdete na stránkách Masters, kde je on-line článek.

Výsledky najdete na MyRCM.

Na závodech MIBOSPORTU jsem byl osobně poprvé. Michal Bok jako pořadatel je přísný a jakékoliv porušení pravidel má za následek trest v podobě penalizace. A to se mi líbí. Proto na jeho závody jezdí spousta závodníků. Od Michala jsem se dozvěděl i chystané změny pro zimní seriál, a co všechno závodníky čeká a jaké bude překvapení. Všechno se ale dozvíte včas z propozic. Michal dokonce pomohl Pavlovi se setapem jeho podvozku XRAY. I když je to konkurenční podvozek, tak ochotně pomohl. To se velmi oceňuje. Dráha v Brně pěkná a rychlá. Co mi chybělo, je sociální zařízení a umyvadlo. Pokud někdo potřeboval vykonat potřebu, nebo se umýt, tak musel zajít do sousedící Autoškoly. K dispozici byl jen barel s užitkovou vodou. Bufet dobře zásoben, tak s jídlem nebyl žádný problém.

Pavel se už těší na další závod MIBOSPORTU, který se pojede ve Slavkově u Brna.

Celá fotogalerie zde: http://rcejunkove.rajce.idnes.cz/2013.07.27_-_Mibosport_Brno/#