RC expedice jmk teamu v Rudicích 2013

Josef Sperát


V sobotu v 9 hodin se uskutečnila expedice do naší oblíbené lokality. Sraz byl jako vždy v 9 hodin na parkovišti.

Domluveni jsme byli 4 a doprovázela nás i rodinka od jednoho kolegy. Slibovali déšť a ten se nám asi vyhnul, po celý den bylo sluníčko, jak má být. Do lomu se jelo přes jehličnatý les, po malých pěšinkách, které vedly okolo lomu.

Dole bylo spoustu vody a toho si opravdu někteří užili. Musela být úprovedena i záchrana vozu a majitel musel jít do vody. Zde se opravdu dlouho jezdilo a asi po hodině se pokračovalo dále.

Obkroužily jsme celý rybník, a potom to vzali strmou uličkou nahoru. Z lomu jsme vyjeli a pokračovali k propadání u Rudic. K propadání se jede stále z kopce a čekal na nás i hezký kořenovitý terén.  Nakoukli jsme i do jeskyně, o které už víme dlouho, vyzkoušeli naše osvětlení a pokračovali dále. Dole u propadání byla provedena oprava jeepu, špatné ložisko. Oprava trvala do 3. minut a hurá na hledání další jeskyně. O té jsme věděli dlouho, ale nikdy jí nenašli. Tudíš začlo hledání. No moc lehké to nebylo, ale nakonec se povedlo.

Když stojíte před propadáním a koukáte na ty skály, nevšimli by jste si, že na ním vede malá cestička směřující doleva k další jeskyni. Jeskyně je docela dlouhá a vede 90 metrů dolů až ke dni propadání, ale asi 20 nebo 30 metrů od zhora vás zastaví betonová zeď s dveřmi. Ale aspoň jsme objevili něco nového. Odtud jsme jeli ještě mrknout na nedaleký mlýn a tím expedice byla téměř u konce.  Najeli jsme docela kousek a zabralo nám to 7 hodin. Já osobně vyjel 3 Nimh 3600mAh. Děkuji všem zůčastněným za hezkou sobotu plné legrace a pohody.