4. závod KS-Challenge 2013

Jan Domanský


V sobotu 6. července 2013 bude čtvrtým podnikem pokračovat seriál volných závodů OFFROAD modelů. Tentokrát Nás bude hostit dráha v Mostě. Na úvod připomínáme, že tento závod se jede zároveň jako warmup na nadcházející závod mistrovství České republiky. Všichni zájemci budou moci přijet již v průběhu pátečního dne a využít tak státem uděleného volna k tréninkům. 🙂 Voda, kompresor, prostorné depo, bufet, náhraní díly na vaše mazlíčky a další věci jsou na našich závodech již zaběhnutým standartem. Nováčkové, kteří se našich závodů zúčastňují mají možnost poměřit své síly s ostatními, vyzkoušet jízdu v závodním tempu a samozřejmě mají možnost okoukat spoustu vychytávek od zkušenějších modelářů v pohodové atmosféře. Pro ty co přijedou již na páteční trénink, a budou spát ve svých příbytcích u dráhy je samozřejmě večerní zábava jen na nich :-). Komu by se však nelíbilo u ohně a pokecu s kamarády, jistě si najde v nočním Mostě zábavu dle svého gusta. Zástupci místního klubu Vám jistě nějaký přístav doporučí. 🙂

Ti co na minulý závod nepřijeli z důvodu obav před nepříznivým počasím upozorňujeme, že máme tak jako minule objednané skvělé počasí a obavy tedy nejsou na místě. V celé republice pršelo a v Louce u Litvínova krásně svítilo sluníčko :-).

Ještě mi dovolte pár slov k modelářům, kteří třeba nevlastní tu nejšpičkovější techniku nebo mají „závodnický ostych“. Naše závody jsou pořádány pro všechny, a rozhodně není podmínkou mít tu top techniku, která se na trhu nabízí. Takže Hobby jezdci zahoďte ostych, a přijďte si vyzkoušet závodnocký adrenalin a vyzkoušet v našem koníčku něco nového. Sami budete mít možnost se přesvědčit, že není potřeba jezdit na závody jen v roli diváka, ale ten pravý zážitek si užijete pouze s modelem na závodní dráze v ostré závodní jízdě. Pokud máte někdo ostych, aby jste se nestali terčem posměchu, že svůj model ještě dokonale neovládáte, tak věřte, že Vaše obavy jsou mylné. Na našich zívodech panuje kamarádská atmosféra a závodníci si mezi sebou navzájem pomáhají a žádného nováčka nenechají na holičkách pokud potřebuje radu nebo s něčím pomoci.

Připomínáme, že byla přidána kategorie 1/10 Short Course, na kterou jste se mnozí ptali. Doufáme tedy, že  přijedete ukázat, že umíte jezdit nejen v hale, ale i venku kde tyto modely působí velice realisticky.

Přihláška k závodu a startovní listina je Vám k dispozici na odkazech níže. Vy co nejste pevně rozhodnuti, zdali na závody dorazíte prosíme, abyste i tak zaslali elektronickou přihlášku, neboť při ranním zpracování závodu je jednodušší jezdce, který nepřijel vyškrtnout, než ho dopisovat do startovní listiny a předělávat celý závod.

Přihláška – KS Challenge Start. listina – KS Challenge

Na závěr tedy připomínám, že jsme objednali teplé a slunečné počasí 🙂 . Takže na vás zbývá si kromě modelů vzít pouze dobrou náladu a vyrazit do Mostu si užít závodní víkend v komunitě „RC závisláků“.