Závod Kopecký RC se vydařil

Radek Voda


V neděli 23.6. se konal v pořadí již druhý závod Kopecký-Cup, tentokrát na krásně připravené dráze Brno – Bosonohy, kterou v týdnu připravili vybraní členové klubu RC Modell Car Club Brno. Čekal na nás také špičkový bufet jak je tu zvykem. Ten od brzkých ranních hodin připravovala rodina Sattlerova. Výběr jídel byl veliký a tak jsme mohli naše chutě zahánět např. vynikajícím těstovinovým salátem s kuřecím nebo kovbojskými fazolemi. Moc dobrou zeleninovou polévkou, kterou jsem sám vyzkoušel. Kdo je na sladké mohl zvolit muffiny nebo tyčinky s nutelou , z pití kávu snad nemusím ani zmiňovat.

V 9:30 se udělala rozprava, které se ujal Drahoslav Hejtmánek a Jaroslav Kopecký.  Zde bylo řečeno všechno důležité a to pravidla, systém jízd, informace pro nasazovače  a také, že je vložena pro tento závod kategorie Modified, která ale pojede jak kvalifikace tak finále po 5 minutách klasicky. Potom už nic nebránilo tomu, aby odstartovala první desetiminutová kvalifikace pro kategorii Hobby dohromady s GT. Následovali Formule, Modifiedy, Stocky.

Hobby+GT  – zde vládl v kvalifikacích Jaroslav Kopecký st. se svým Nissanem Skyline GT-R, který nakonec i vyhrál. Na trati jsme mohli také vidět několik vozů Yokomo GT a to zelenou ropuchu Jirky Grocha který zvítězil v GT. S tímto modelem závodil i Olda Groch. Tito 3 borci ve finále předváděli nádherné souboje a při délce finále 10 minut bylo rozhodně na co koukat.  Dále přijel do Brna závodit mladý David Novák, který jel velmi pěkně. Dojel také zkušený Filip Rajdus, který skončil na krasném 3. místě. Na dráze také kroužil růžový speciál Milana Cendelína,  který skončil na 2. mistě. Jeli zde i Petr Švanda a Vojtěch Sehnal.

Formule –  1. místo obsadil skvěle jedoucí Tomáš Rajdus před domácími jezdci. Na 2. místě  dojel  Drahoslav Hejtmánek, který také svou formulí dělal safety-car  Stockům.  3. místo obsadil domací Miroslav Meloun. Tato kategorie také startovala letmým startem a jak kvalifikace, tak finále jela na 10 minut. Safety-car dělal Jarda Kopecký st. se svým modrým Nissanem. Na startu se objevili mimo domacích např. i Petr Novák nebo Miloš Pokorný.

Modified – vložená kategorie, kvalifikace a finále na 5 minut. 6 jezdců – Groch Oldřich, Janoušek Jiří, Kafoněk Michal    ,  Kopecký Jaroslav,  Kudrna Lukáš, Rajdus Filip. Ve skvělé formě dorazil Jiří Janoušek a odvezl si jak TQ tak celkové 1. místo. 2. místo Jaroslav Kopecký, který jel s novým podvozkem Yokomo 4. závod.  A vynikající 3. místo pro mladého Filipa Rajduse v této kategorii.

Stock BMW 17,5 – nejvíce obsazená kategorie s 13 jezdci na startu slibovala jak dobré závodění, tak pro diváky i pokoukání, a to i díky realistickým karoseriím. Radek Voda získal TQ a i přes technické problémy během finálových jízd dokázal zvítězit. 2. místo získal Pavel Magda, který musel čistit motor a z 5. místa na startu se dokázal probojovat na bednu. Na 3. místě skončil Jiří Pavlovec, který musel zkontrolovat mezi jízdami tlumiče.  4. Místo zbylo pro Jana Štrofa, který měl ale dobře našlápnuto. V elitním Áčku jel např. i Antonín Pospíchal.

Velká poklona patří pořadateli za připravenost tohoto příjemného závodu. Zúčastnilo se ho 35 aut, každý jako dárek dostal Energy drink. Myslím si, že si všichni pořádně zajezdili a o to jde!!!

Výsledky: http://www.myrcm.ch/myrcm/main?dId[E]=12741&pId[E]=1

Fotky: http://radek-xray.rajce.idnes.cz/2._Kopecky-Cup_Brno-Bosonohy_23.6.2013/