Druhý závod FUNNYCARS CUPU

Tomáš Bečvář


V sobotu 11.5.2013 proběhl druhý díl FUNNYCARS CUPU. Tentokrát závodníky přivítala trať spřáteleného klubu v Louce u Litvínova.

I přes nepříznivou předpověď počasí a silné páteční deště se nakonec sešlo na startovní čáře 19 strojů.

Nejvíce strojů se sešlo v kategorii Buggy 1/8 (9 strojů). Dále pak Open 1/8 Elektro (6). Kategorie Open 1/10 Elektro (4) byla tentokrát v režii juniorů.

Jak jsem již zmiňoval, trať během celého pátku kropil déšť. Díky práci místních pořadatelů se však podařilo vše připravit a závod tak mohl odstartovat.

Na ranní rozpravě všechny přivítal hlavní pořadatel František Plechač a popřál účastníkům pěkné prožití závodního dne.

Nad hlavami se nám prohnalo nespočet mráčků a občas spadlo několik kapek. Počasí se nakonec smilovalo a nechalo proběhnout závod až do poslední jízdy.

 

A jak to dopadlo?

 

Kvalifikace:

Buggy 1/8:

Kvalifikace této kategorie byla rozdělena do dvou skupin. První skupině jasně kraloval Vojta Soukup, když vyhrál všechny čtyři jízdy. Druhá skupina přinesla více soutěžení a o první příčku se podělil Václav Turek s Láďou Pokorným. Z celkového prvenství v kvalifikaci se nakonec radoval Václav Turek před Vojtou Soukupem a Láďou Pokorným.

 

Open 1/8 Elektro:

Tuto kategorii ovládl Václav Turek před Michalem Burešem a Martinem Veselým.

 

Open 1/10 Elektro:

Jak jsem již psal, tato kategorie byla v obsazení juniorů. Již od začátku bylo jasné, že o první místo se popere Nik Bečvář s Jakubem Kaprasem. Jako třetí jezdil Péťa Kapras, kterému se snažil sekundovat Patrik Semsch při svém prvním závodě. Vzhledem k vítězství Nika i Kuby ve dvou jízdách, rozhodoval o vítězi nájezd kol. Nakonec se radoval Nik.

 

Finále:

Buggy 1/8:

Od prvních kol bylo jasné, že se o vítězství bude rozhodovat mezi Vaškem Turkem a Vojtou Soukupem. Zbytek startovního pole bojoval o zbylé pozice. Pak však začala postupně vypovídat technika některých jezdců poslušnost a vše nabralo nečekaný výsledek. Po odstoupení Vaška si Vojta s přehledem udržel první pozici. Na dalších místech se bojovalo hlavně o dojetí. Z druhého místa se tak radoval David Vohlejn. Třetí místo vybojoval nakonec Miloš Dragoun před Jardou Karasem.

 

Open 1/8 Elektro:

Zde nenechal nikoho na pochybách Vašek Turek a zaslouženě vyhrál. Druhou pozici si pro sebe uzmul Michal Bureš. Pro třetí místo si bezchybnou a vyrovnanou jízdou dojel Ivan Andrýsek.

 

Open 1/10 Elektro:

Finále této kategorie bylo pokračováním těsného souboje Nika s Kubou. Kuba vyhrál první finále a Nik druhé. Rozhodovala tak třetí jízda. Zde byl šťastnější Kuba. Radoval se tak z celkového vítězství. Druhé místo obsadil po úporném boji Nik. Třetí pak Péťa před Patrikem.

Počasí nám dopřálo i zdárné vyhlášení vítězů.

Ještě jednou děkujeme pořádajícímu klubu za skvěle připravenou trať.

Již se těšíme na další závod který proběhne 15.6.2013 na domácí trati v Ústí nad Labem.

Podrobné informace najdete na www.funnycars.cz.