Kopecký Cup Blansko 26.4.2013

Jaroslav Kopecký


Přijeli jsme do chladného a sychravého rána na blanenském okruhu, zahřívaly se čajem a někteří i něčím tvrdším v občerstvení kde pí Magdová nám věnovala péči jako od maminky a její gastronomické pohlazení ještě více umocnilo dokonalé prožití našeho závodního dne .

""

Asi všichni byli plni očekávání na nový seriál závodů KOPECKÝ RC zvaný jednoduše  KOP-CUP který sliboval 10 minutové jízdy a hlavně letmý start na který jsme byli zvědavi a natěšeni. Prostě vítaná změna mezi běžnými závody. Brzy po ránu se na trati objevovaly první modely aut – většinou krásně udělané a propracované BMW doplněné stejně parádními Yokomo GT.

""

Bylo se opravdu na co dívat jelikož rychlost aut se 17,5 závitovým motorem je opravdu přirozená. Při prezentaci jsme obdržely prakticý dárek – sekundové lepidlo na kola s nalepeným kalendářem všech závodů seriálu KOP-CUP.

"" "" ""

Po úvodní rozpravě kde byl upřesněn systém nového startu následovaly rozjížďky kde se sváděly opravdu velice vyrovnané souboje mezi soupeři, kteří ať v depu velcí kamarádi tak na trati si nedarovali doslova ani centimetr.

""

O tom všem svědčí i výsledky (viz MY RCM) kde dojezd 10,10,00 a kolega 10,10,01 nebyl velkou výjimkou. Nutno však velice zdůraznit, že i takto těsné souboje se odehrávaly v naprosté slušnosti a ohleduplnosti, kde ke kolizím docházelo opravdu minimálně, a když už se stalo tak následovala omluva a počkání na soupeře – prostě jak má být. Musím přiznat, že takovou pohodovou atmosféru jsem dost dlouho nezažil, a toto dalo závodu velký lesk a pro mě osobně skvělý zážitek bez ohledu na to jak jsem dopadnul celkově. Následoval tolik očekávaný letmý start finálových jízd a myslím taky fajn zážitek, kdy auta vyjely na trať za sebou jako vláček se zákazem předjíždět až do zaznění tónu a v tom okamžiku začal závod  kde start byl celkem plynulý bez vážnějších nehod a „lexanové čalamády“ v první zatáčce jak bývá často zvykem

""

. Parádně jsem si zajezdil s kolegy závodníky díky jejich pohodovému chování, a jim všem patří poděkování, protože sami sobě připravili tímto skvělý závodní den. A toto vše při skvělé organizaci Pavla Magdy který obstarával časomíru a organizaci závodu a důkladné přípravě Jardy Kopeckého který tento seriál dlouho připravoval a domýšlel veškeré detaily.

""

Následovalo vyhlášení , ale toho jsem se nemohl kvůli pracovním povinostem zůčastnit.

 

Autor článku: Jiří Pavlovec

 

Další foto najdete zde: http://www.kopecky-shop.cz/www-kopecky-eshop-cz/3-ZAVODY/145-KOPECKY-RC