MIBOSPORT CUP léto 2013 část 4

Michal Bok


V offroad kategoriích nebývají tak omezená pravidla jako tomu je u onroad kategorií, tak naše povídání bude dnes kratší. Pro letní sezónu jsou vyspány 3 kategorie: 4wd Buggy, 2wd Buggy a Short Course Track (4wd a 2wd). V Buggy kategoriích jsou jako v zimní části předepsány jednotné pneumatiky značky dBoots, které se používají na Euro Offroad Series a minulý rok byly nejpoužívanější, typem gumy na letním MČR právě v Třebíči v MIBOSPORT Aréně, kde se seriál pořádá. Jednotné pneumatiky jsou předepsány z důvodu vyrovnanosti a soustředit se na ladění podvozků, ne ladit podvozek gumami a muset mít několik sad pneumatik. Na závodech budou dostupné také doporučené výplně dBoots Hard, standardně jsou prodávány po 8mi, na seriálu prodávány i po páru za 70 Kč.

Ve 4wd zadní dBoots Nanobyte „A“ za speciální cenu 250 Kč, přední 4wd dBoots Nanobyte „A“ za speciální cenu 234 Kč.
V 2wd zadní  dBoots Nanobyte „A“ za speciální cenu 250 Kč a nově předepsány i přední pneumatiky na 2wd, jelikož se v zimě moc laborovalo. Na výběr jsou dvoje, jelikož chování jednotlivých podvozků kategorie 2wd je naprosto odlišné. dBoots Nanobyte „A“  (méně zatáčí) nebo dBoots Blockpass „A“ (více zatáčí) , oboje za speciální cenu 226 Kč.
V Short Course volné pneumatiky.

Tímto končí naše povídání o letní sezóně, první závody jsou již tento víkend a těšíme se po delší odmlce po zimní sezóně opět s vámi na setkání u závodů, které vás věříme opět budou bavit.