MIBOSPORT CUP léto 2013 začínáme

Michal Bok


Každý den až do neděle vám budeme přinášet zajímavosti o letní části seriálu MIBOSPORT Cup. V dnešní první části se podíváme na všeobecné informace z obou částí, onroad & offroad. Po zimní části kde bylo na startu úctihodných 283 aut je tu tradiční odlehčení v podobě letní část seriálu MIBOSPORT Cup, který se pořádá opět v onroad i offroad kategoriích. Po zimě jsou, ale nachystána vylepšení zimních pravidel a jelikož je více času, také přiblížit se v kategoriích Yokomo GT a Formule reálnému závodění.  Onroad část je pořádána v tradiční lokalitě Brna a okolí a Offroad v Třebíči. Jak v onroad, tak offroad je pořádáno 6 závodů, což  se nám jevilo jako ideální počet, jelikož jsou jednotlivé závody pořádány zpravidla jednou do měsíce, snad nám bude vycházet počasí, ne jako v minulém roce.

Onroad část je pořádána ve 4 lokalitách. Brno, které je jako jedinné zastoupeno 3x, důvodem této volby byla dobrá dostupnost, zázemí pro jezdce, samotná dráha a variabilita dráhy (vždy se pojede jinak). Po Brně jsou to dráhy v okolí, Blansko, Slavkov u Brna a pro tento rok novinka, závod na krásné dráze v Trnavě na Slovensku. Jeden závod u naších sousedů jsme zařadili na oplátku jejich účastí jak v zimní tak i letní minulé sezóně, tak proč jednou nepřijet i za nimi a to ještě na dráhu, které nemá dle mého názoru u nás obdoby.

Offroad část se pojede tradičně v Třebíči na nové přebudované dráze pro letošní sezónu. Vrchol offroadové sezóny bude celovíkendový závod také se zahraniční účastí v termínu 28.-30.06. kde se pojede o dvojnásobný počet bodů, bude losováno v tomto samostatném závodě o podvozek Yokomo, pojede se sprint o podvozek Yokomo a startovné bude stejné jako jednodenních závodech! Na tento závod jsou již spuštěny přihlášky.

V onroad i offroad části se bude losovat opět o podvozek Yokomo a tentokrát novinka, vylosovaný (z jezdců, kteří odjedou minimálně 5 závodů) si mohou vybrat libovolný podvozek Yokomo. + v onroad bude losováno o motor LRP X20 17.5T a v kategorii Yokomo GT, jelikož to je značková kategorie  také o karoserii na tento podvozek. Novinka, která byla v zimní sezóně, „Sprint v protisměru“ opět nebude chybět, tentokrát o poukaz na 500 Kč v obchodech MIBOSPORT nebo YOKOMO EUROPE.

V letní sezóně si také více zajezdíte, od 35-45 minut dle kategorie.

To bylo pro dnešek vše, a zítra se podíváme co vás čeká v onroad kategoriiích Modified, Stock a Nitro.