První závod Funnycars Cup report

Tomáš Bečvář


Dne 20.4.2013 proběhl na dráze Funnycars Teamu v Ústí nad Labem první díl letního seriálu Funnycars Cupu. Vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí se sešlo pouze 19 startujících ve třech kategoriích. Nejvíce účastníků obsadila kategorie Buggy 1/8 – celkem 11 startujících. Po 4 startujících bylo v kategoriích 1/8 Open Elektro a 1/10 Open Elektro.

Počasí se nakonec k pořadatelům naklonilo příznivě a nejen že nepršelo, ale dokonce se dralo i sluníčko.

Pro první kvalifikační jízdy tak trať závodníkům připravila vlhký povrch. Postupem času oschla a tím začala více klouzat. Bylo to znát i na chování modelů. Prostě to bylo na umění jezdců se s tím vyrovnat.

Finálové jízdy proběhly již na suché a klouzavé dráze.

Jak bývá zvykem na závodech Funnycars Cupu, všichni závodníci jezdí celý den. Tzn. včetně finálových jízd. Tímto se v kategorii 1/8 liší od ostatních závodů. Nikdo tak není nucen balit ještě před koncem závodu.

A jak to dopadlo?

O největší překvapení se v kategorii 1/8 postaral Vláďa Šilhat na skvělém druhém místě. Tímto mu gratulujeme k životnímu úspěchu a přejeme následování při některém z dalších podniků.

A výsledky? První místo obsadil Plamen Sokolov před již zmiňovaným Vláďou Šilhanem. Na třetím místě skončil po problémech Václav Turek.

V kategorii 1/8 Open Elektro si vše vynahradil Václav Turek a obsadil první místo před nadějným juniorem Vojtou Soukupem. Třetí místo s drobným odstupem obsadil Míra Kostroun.

Kategorie 1/10 Open Elektro se tentokrát odehrála v režii RC mládeže. I zde bylo možno sledovat několik pěkných soubojů. Nejvyšší pozici si nakonec odnesl Radim Červiňka před Jakubem Kaprasem. Třetí místo obsadil při svém venkovní premiéře s modelem 2WD Nik Bečvář. Bramborová medaile tak zbyla na Péťu Kaprase. Závodníci této kategorie se tak seřadily i dle věku.

Celý den proběhl v pohodovém a přátelském duchu. Za jedinou kaňku tak lze považovat pouze nízkou účast.

O dalších závodech získáte informace na www.funnycars.cz.