Kdo vyhraje poslední halový Rebels Race i celý seriál ?

Zdeněk Beneš


Seriál závodů pořádaný klubem Team Rebels vyvrcholí v sobotu sedmým závodem. Do celkového pořadí se započítá pět nejlepších výsledků závodníků. Průběžné pořadí seriálu je na stránkách Team Rebels (v menu Závody Rebels Race/Výsledky 2012-2013). A tak si každý může spočítat, jak by měl v posledním závodu sezóny zabojovat, aby dosáhl na vytoužený výsledek. Zajímavé je i sledovat pořadí týmů, které se seriálu účastní. Zde se samozřejmě jedná hlavně o prestiž.

Kategorie OPEN

V královské kategorii mezi šedesátkou účastníků zatím s přehledem vede Jirka Vyšín. Ten na podzim vyhrál tři závody v řadě včetně nabitého vánočního závodu, kde porazil ve velkém finále Petra Grofa. Právě Petr je jediný, kdo by ještě mohl Jiříka ohrozit v získání luxusního velkého poháru pro celkového vítěze! Jirkovi stačí být aspoň pátý, aby si vysněný pohár odvezl ze Rtyně domů. Samozřejmě bojovat se bude i o další pořadí, vždyť za každé místo v první desítce si kluci odvezou pěkné poháry! A bodové rozestupy jsou minimální;-) Nezapomeneme ani na závodníky kategorie Old Boys.

Kategorie STOCK

Mezi 49 závodníky kategorie Stock vede Milan Wolf, který má velmi blízko k zisku celkového vítězství. Nicméně famózní Michal Kneys, který odjel jen tři závody, ale ve dvou zvítězil, se stále drží na druhé pozici! Michal by měl na poslední závod podle posledních informací dorazit:-) O stupně vítězů v celkovém hodnocení tak budou bojovat ještě Pavel Švec a Lukáš a Zdenda Sokolovi. Když se podíváte do tabulky celkového hodnocení, je jasné, že každý získaný bod z posledního závodu se bude počítat!

""

Kategorie HOBBY

Souboj o vítězství v kategorii Hobby, kde se zatím zapsalo 46 závodníků, se bude odehrávat mezi průběžně vedoucím Tomášem Janečkem a druhým v pořadí Milanem Wolfem. Ano, Milan jezdí výborně nejen v kategorii Stock, ale i Hobby. Třetí Zdenda Janeček, který vyhrál první závod seriálu, je bezpečně na třetím místě. Samozřejmě i on musí příjet, aby ho nepředstihl třeba Jarda Kopecký starší.

Mezi Hobbíky máme i velký zástup juniorů. Zatím se jich během seriálu zúčastnilo patnáct a v průběžném pořadí vede Dominik Mach před Honzou Machem a Matýskem Víchem (pořadí na webu není aktuální). Tak nezapomeňte svého juniora nebo juniorku přihlásit na poslední závod, každý si odnese sladkou odměnu:-)

Kategorie GT a Formule

V kategoriích GT a Formule zatím vedou Dalibor Valder a Honza Havlíček. Startovní listina posledního závodu zatím napovídá, že i v těchto zadokolkových kategoriích si závodníci ještě nějaký ten bodík připíší! Tak přijeďte zabojovat;-)

Soutěž týmů

Obrovský počet čtyřiceti týmů se během zimy přihlásil do soutěže týmů v rámci seriálu Rebels Race. Samozřejmě šanci na celkové vítězství mají ti, kteří mají větší členskou základnu, a tak mohou pravidelně bodovat plným počtem třech závodníků. Souboj o pořadí na stupních vítězů ještě bude hodně těsný. Vede X Team před pořádajícím klubem Team Rebels a třetí je zatím Modelklub RK. Rozdíl mezi prvním a třetím je ale jen 61 bodů, což při celkovém zisku týmů cca. 200 bodů za závod není nepřekonatelný rozdíl.

Vyhlášení seriálu hned po závodech s poháry a cenami

Jak jsme slíbili, slavnostní vyhlášení celého seriálu provedeme ihned po skončení posledního závodu, aby i vy, co se třeba v létě budete věnovat jiné kategorii, jste si mohli odvézt krásný pohár nebo cenu za celozimní snažení na závodech Rebels Race.

"130411
Obrázek: Dráha sobotního závodu – autor Dalibor Valder

Samozřejmě si poslední závod užijeme jako všechny předešlé. Na obrovské kobercové dráze o rozměrech 35×20 metrů bude postavena přehledná a bezpečná dráha. Trénovat budete moci již v pátek večer, přespání v prostorách haly ve spacáku a na vlastní karimatce zdarma je samozřejmostí:-) Stejně tak jako čtyři kvalifikace a tři finále v rámci posledního halového závodu Rebels Race letošního ročníku.

Elektronické přihláškyPropoziceFotogaleriestránky Team Rebels

Vstup do haly bude v pátek od 22 hodin, dráha bude připravena ve 23:30. Trénink samozřejmě bude probíhat až do ranních hodin…:-) Otevřeno bude v pátek i v sobotu halové občerstvení s dobrým jídlem i pitím.

Team Rebels se těší se všemi na viděnou!